-
apel
Ludzie no, ja czegoś nie rozumiem. Jeśli ktoś już zadał sobie trud, żeby znaleźć tą stronkę, to chyba nie jest takie skomplikowane zajrzeć do opisów gatunków i poczytać sobie o zwierzaku, który go interesuje. A na forum ciągle pojawiają się pytania w stylu "napiszcie mi cokolwiek o...". Ile razy można kolejnej osobie odpisywać "zajrzyj do opisu"? No ale to drobiazg. Ja podaję w podpisie moje gg, i zawsze chętnie podyskutuję o hodowli, ale na miłość boską, nie mam czasu żeby spędzać godziny w sieci odpisując dzieciakom, które chcą sobie kupić kameleona i mają pytania w stylu "a co kamki jedzą?". No ludzie, weźcie na wstrzymanie! Myślenie nie boli (a może?)!
Miło się rozmawai z ludźmi, którzy mają jakieś pojęcie i chcą wyjaśnić konkretne problemy, ale jak muszę kolejnemu dziesięciolatkowi tłumaczc, że zwierzę to nie zabawka to szlag mnie trafia.
Punkt 5 zasad forum mówi, żeby przed zadaniem pytania przeszukać archiwum, ale chyba nikt tych zasad nie czyta Może by to napisać wielkimi czerwonymi literami na stronie głównej?
pozrawiam, lekko sfrustrowana xol
Uprawnienia umieszczania postów