-
Re: Kameleon
...jak dasz pod delikatny strumien wody (np w wannie) to tez nie powinno zaszkodzić.. szzegulnie kiedy wylinka trzyma sie i trzyma.. chociaz przy takiej wilgotnosci to powinna byc raczej zadkosc..
-
wiesz co chlopaku ja sie pytam o wasze doswiadczenia a nie k....... o jakies rzeczy napisane w necie. Czytalem wszystko ale sie pytam ludzi ktorzy hoduja owe gady (wrrrrrrr)
-
no dopra sorki (moze zły dzień) ale i tak wszystko to (min. wilgotność) jest napisane (nawet na tej stronce w opisach)...
pzdr.. chłopaku.. ;]
-
no teraz to pozdro......wiesz mam jeszcze dzbaneczniki w terrarium takze wiem mniej wiecej cos o hodowli w takiej wilgotnosci
pozdro pozdro :_)
-
No to jak będziesz pakować kameleona do wanny, to ja chcę to zobaczyć
Oczywiście żartuję, a tak serio to w żadnym wypadku nie można wsadzać kamka pod strumień wody, nawet przy spryskiwaniu nie należy lać wody na zwierzaka, one tego bardzo nie lubią. A wsadzenie go do wanny to ogromny stres, w najlepszym wypadku by cię pogryzł, a prawdopodobnie po prostu uciekał w panice i mógłby zrobić sobie krzywdę. Przy problemach z rzuceniem wylinki ewentualnie można przemywać delikatnie wacikiem, ale przypominam że to bardzo nerwowe zwierzaki, jakiekolwiek dotykanie, wyjmowanie z terra itp. możliwe tylko jeżeli jest naprawdę oswojony.
-
Co do wilgotności w warunkach naturalnych, możesz spobie zajrzeć np. tu:
http://chamownersweb.com/origins/animated_maps.htm
i zobaczyć, jaka jest wilgotność w Jemenie Wnioski do wyciągnięcia we własnym zekresie
-
oswojony kameleon...? :/ nic nie mówie
-
no to powiedz lepiej co myslisz a nie... ucinasz.....
-
-
hehe przecież się domyślam... :P
Uprawnienia umieszczania postów