Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Kameleon

szwedzki
    Guest

Re: Kameleon

...jak dasz pod delikatny strumien wody (np w wannie) to tez nie powinno zaszkodzić.. szzegulnie kiedy wylinka trzyma sie i trzyma.. chociaz przy takiej wilgotnosci to powinna byc raczej zadkosc..

wiesz co chlopaku ja sie pytam o wasze doswiadczenia a nie k....... o jakies rzeczy napisane w necie. Czytalem wszystko ale sie pytam ludzi ktorzy hoduja owe gady (wrrrrrrr)

szwedzki
    Guest

no dopra sorki (moze zły dzień) ale i tak wszystko to (min. wilgotność) jest napisane (nawet na tej stronce w opisach)...

pzdr.. chłopaku.. ;]

no teraz to pozdro......wiesz mam jeszcze dzbaneczniki w terrarium takze wiem mniej wiecej cos o hodowli w takiej wilgotnosci

pozdro pozdro :_)

xol
    Guest

No to jak będziesz pakować kameleona do wanny, to ja chcę to zobaczyć

Oczywiście żartuję, a tak serio to w żadnym wypadku nie można wsadzać kamka pod strumień wody, nawet przy spryskiwaniu nie należy lać wody na zwierzaka, one tego bardzo nie lubią. A wsadzenie go do wanny to ogromny stres, w najlepszym wypadku by cię pogryzł, a prawdopodobnie po prostu uciekał w panice i mógłby zrobić sobie krzywdę. Przy problemach z rzuceniem wylinki ewentualnie można przemywać delikatnie wacikiem, ale przypominam że to bardzo nerwowe zwierzaki, jakiekolwiek dotykanie, wyjmowanie z terra itp. możliwe tylko jeżeli jest naprawdę oswojony.

xol
    Guest

Co do wilgotności w warunkach naturalnych, możesz spobie zajrzeć np. tu:
    http://chamownersweb.com/origins/animated_maps.htm
    i zobaczyć, jaka jest wilgotność w Jemenie Wnioski do wyciągnięcia we własnym zekresie

oswojony kameleon...? :/ nic nie mówie

no to powiedz lepiej co myslisz a nie... ucinasz.....

xol
    Guest

Oj nie czepiaj się, wiadaomo że nie oswojony w taki sposób jak piesek czy kotek, i że nie przywiązuje się do właściciela, chodzi mi o takiego, który jest przyzwyczajony do obecności człowieka, nie boi się itp. Mój co prawda nie przybiega na swoje imię ))) ale jednak sam wskakuje na rękę itp., więc raczej zestresowany moim towarzystwem nie jest )))
    (dobra, mój błąd, sprawdziłam że napisałam "naprawdę oswojony", niech ci będzie że użyłam niewłaściwego słowa ))))

hehe przecież się domyślam... :P

Uprawnienia umieszczania postów