-
Re: Zawod- szkola po gimnazjum!!!
chłopcze nie rób sobie nadziei.... jak mamy Ci powiedzieć gdzie na Śląsku maszt akie technika skoro ich tam nie ma.... pogódź się z tym, że jak chcesz do takiego iść, to musisz się pożegnać z domem raczej... ja też polecam biol-chem. Właśnie skończyłem i uważa że było OK.
-
no po technikum masz przynajmniej zawód a po ogólniaku masz tylko mature dlatego ja wybrałem technium bo nie wiem czy pjde na studia a jak niue to przynajmniej bede miał tego technika .
jesli juz naprawde chcesz technikum to tak jak ktos powiedział ze z domem na te 4lata mozesz sie porzegnac
-
po technikum napewno nie masz zawodu weterynarza... żeby pracowac w tym zawodzie trzeba mieć doktorat, a do tego potrzeba studia. Może w technikum lepiej Cie przygotują do tego, ale jak chcesz to i z biol-chemem dasz rady, a jest rok mniej nauki.
-
W obecnych czasach czy masz technikum, czy ogólniak to w sumie jeden kit. No chyba, że chcesz zostać mechanikiem samochodowym lub noszaczem cegieł na budowie.... albo sklepową. Pozdrawiam.
-
nie mysle tu o konkretnym technikum tylko ogólnie technikum
a poza tym to zawsze jest jakas specjalizacja i lepsze przygotowanie do zawodu
-
dzieki wszystkim za pomoc w tej sprtawie !!!
POZDRO
-
Ja myślałam o technikum weterynaryjnym albo hodowli koni,ale zdecydowalam się na LO (biol-chem),bo wydaje mi się,że tam mnie lepiej przygotują. Wiem,że takie technikum jest napewno gdzieś w małopolskim,ale nie wiem gdzie dokładnie. Kurcze,chętnie bym poszła do Wolborza na hodowlę końci,ale...niestety,daleko i w ogóle... Ale ide do fajnego LO...jeśli się dostanę
Uprawnienia umieszczania postów