Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Zawod- szkola po gimnazjum!!!

Mieszany widok

Zawod- szkola po gimnazjum!!!

Juz sie zdecydowalem chcialbym byc weterynarzem . Moje pytanie jest nastepujace gdzie sa na slasku technika o tym profilu (interesuja mnie tylko technika na terenie slaska najlepiej w okolicy Katowic)
    Aha a najlepiej by bylo jeszce jak byly by z rozszerzeniami na gady !!!
    POZDRAWIAM
    I z gory dzieki za pomoc!!!

Re: Zawod- szkola po gimnazjum!!!

To chyba lepiej wybrac LO i klase o profilu biologiczno-chemicznym, a potem studia- weterynaria.

hehe co za wymagania o ile się orientuje to takich technik nie znajdziesz na Śląsku... zresztą w całej Polsce są jedno czy dwa, a już napewno nie znajdziesz nic z rozszerzeniem na gady. Nie tylko jeśli chodzi o technikum, ale też o studia.

sigsauer
    Guest

Mam kolegę w Olsztynie, który jest doktorem medycyny weterynaryjnej. Spotkałem go ostatnio i jak mu powiedziałem, że choduję ptaszniki, odparł:
    - Po co ci w domu jaszczurki?

Nie róbcie wterynarii na UW-M w Olsztynie...... nota bene jest tam wykładowcą

możejest głuchy..właśnie 3 osoby odemnei z klasy sie tam wybierają...

W technikum jak i na sudiach weterynaryjych nauczysz sie zapładniać krowy invitro !

sigsauer
    Guest

To będą świetnymi, wykwalifikowanymi weterynarzami !!!!!! Nie poszedłbym do nich z chorym świerszczem!!!!!!
    Moim zdaniem cały UW-M to jakaś pomyłka...... a moge coś powiedziec na ten temat!!!

Witam,
    niestety nie ma w kraju technikum o takim profilu.
    Jesli chcesz zostac weterynarzem ja bym ci polecil wybor bardzo dobrego liceum, gdzie bedziesz sie mogl przygotowac do egzaminow na uczelnie i studiow.
    Musze ci niestety powiedziec, ze weterynaria to jedne z najciezszych studiow, wiekszosc czasu bedziesz zakuwal rzeczy, ktore nie beda ciebie wcale interesowaly, bedziesz mial cala mase nauki, nauki i jeszcze raz nauki..........
    Nie ma takze w kraju weterynarii o nastawieniu na gady.......musisz miec swiadomosc, ze bedziesz przez 5,5 roku zakuwal o krowach, swinkach, kurach i pieskach oraz kotkach........Dopiero po studiach, jezeli znajdziesz gdzies mozliwosc specjalizowania sie w leczeniu gadow bedziesz mogl studiowac te dziedzine. Warto juz w czasie studiowania szukac miejsc, katedr, kontaktow z lekarzami od gadow aby moc zbierac u nich chocby odrobine praktyki w tym kierunku.

Oczywiscie ten post nie ma na celu zniechecenie ciebie do podjecia tego wyzwania, widze jednak, ze mozesz miec calkowicie bledne wyobrazenie na ten temat, dlatego taki "zimny kubel wosy" moze ci pomoc w podejmowaniu dalszych wyborow.

Powodzenia i ucz sie pilnie

pozdrowionka

ja własnie startuje po maturach do Wrocka...
    Wrbirds - jest takie technikum.

Tak jak juz ktoś powiedział lepeij wybierz biologiczno-chemiczny profil w liecum , dowiadywałem sie co nieco o tych technikach w nowym targu chyba i z tego co sie dowiedziałem to dobre liceum przygotuje Cie duzo lepiej do matury a takze na studia weterynaryjne , pozatym po zwykłym biol-chem masz większe pole manewru niz po takim technikum , w razie zmiany planów.

Uprawnienia umieszczania postów