Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Zawod- szkola po gimnazjum!!!

cyclosternum
    Guest

Re: Zawod- szkola po gimnazjum!!!

takie technikum jest chyba w jeleniej górze ale pewnosci nie mam.ja obecnie jestem w technikum hodowli koni jak narazie jestem zadowolony potej szkole chcem próbowac na studia weterynaryjne moze sie uda a jak nie to biologia albo cus innego zobaczymy

ciekawe, nie wiedzialem naprawde, ze takie technikum istnieje Zawsze mozna sie dowiedziec czegos nowego
    Ale niestety z tego co wiem, to technika wszelkiej masci typu ogrodniczego, hodowli czegos tam, lesne itp itp, nie przygotuje tak dobrzze do studiow np weterynaryjnych, biologii jak dobre liceum z klasa profilowana na bio-chem.
    Zreszta po takiej klasie bio-chem masz wieksze pole manewru, jak juz ktos zauwazyl, nie zawsze odrazu mozna sie dostac tam gdzie sie naprawde chce, a taka klasa da ci szanse na biologie, biochemie, weterynarie, lesnictwo itd itp
    Ja wiec, jak juz pisalem w poprzednim poscie polecalbym taki wlasnie wybor.

Pozdrowionka

w jeleniej górze było,ale nie wiem czy jeszcze jest Kiedyś nawet do niego chodziłem,nie polecam.Lepiej iść do ogólniaka na biol-chem,bo jedyne czego nauczysz sie w technikum to wynosić gnój i układać dawki żywnościowe dla krów,koni,świn itp. Z weterynarią ma one naprawdę nie wiele wspólnego :/

Pawloosh
    Guest

Chyba lepiej wybrac dobry ogolniak, w razie jak sie rozmyslisz to zawsze bedziesz mial pole manewru- "lizniesz" po trochu wiedzy ze wszystkich dziedzin! Z tego, co mi wiadomo, wszelkie technika to kiepscizna.

do Angli pojedź tam coś jest chyba a już napewno jest w niemczech

Czego karn napisałes w profilu że masz 19 lat?? przecierz wcale nie masz tyle??

Interesuja mnie tylko technika jest to juz przemyslana sprawa wiec technikum tylko chodzi mi o technikum na slasku a nie w Warszawiem ma za daleko zeby tam dojezdzac !!!
    A na pewno chce byzc weterunazem najwyrzej pujde najpierw do technikum weterynarii a po tem ukoncze jakis studium lub specjalistyke na gady w polsce lub za granica - jak mi sie oczywiscie uda !!!
    Wiec prosze zeby ktos podal nazwy technikum weterynarii na slasku i gzdie sie znajduje w jakim miescie !!!
    Z gory dzieki za pomoc !!!
    POZDRO
    PS.teragady wiesz to co napisal w profilu to jego sprawa, a nie twoja wiec jak masz do nie go jakies zazyty to na priv, a nie na poscie o kierynek po szkole !!!

Witam!
    Co do weterynarii koledzy niestety maja rację. musisz pójść do dobrego ogólniaka, potem na studia. O gadach będzie niewiele albo nic. Ja osobiście polecam studia na biologii, np UJ w Krakowie. Jest tutaj duża dowolnosc co do przedmiotów, które musisz zaliczyć. Są kursy podstawowe, a około połowy lub więcej dobieraqsz spośród 200 dostępnych. możesz sie zająć badaniami róznych grup zwierząt, myslę że także gadów. Praca weterynarza niestety ograniczy się do psów, kotów, krów i świń. Pozdrawiam.

Faktycznie jak przegladalem program studiow biologii to mozna sobie calkiem ciekawy material dobrac. Co innego ze po takich studniach problem z robota jest

JESSU !!! WIEM LEPIEJ ILE MAM LAT CHYBA CO ?!?!

Uprawnienia umieszczania postów