-
Re: Mandat
mnie do domu przyszedl komornik dostalem 10 dni na uregulowanie wplaty
zreszta malapolska szczyci sie chyba najwieksza sciagalnoscia mandatow w polsce
-
do mnie też przyszedł komornik i dał mi 10 dni , ja troche z prękością samochodem zawiniłem....
-
Yeter ......... no to "kłusój" na pocztę.... i bulić "stówkę"
P.S. Moge ci pożyczyć na dobry procent. .... (buhahaah). Ja nie wysyłam komornika, tylko kilku swoich "smutnych kumpli".. (buhahahahaah)
-
do mojego kumpla przyszedl komornik w sprawie oplat za allegro (około 30-40zł) tylko ze miszka jeszcze z rodzicami i niczego nie mogli zabrac bo nic prawnie nie nalezalo do niego
-
-
A tak z ciekawości, przejdzie tak wał??:
Siedzę ze znajomymi, wszyscy browary, idą psy. Nie ma możliwości wyrzucić ani się ewakuować, więc jeden bierze resztę browarów do siebie (tak że ma w sumie np. 3) i upiera się że są jego, i że np. "porównuje walory smakowe" (każdy ma jakieś zboczenia :P). Dostaje 100 mandatu. Czyli czysta oszczędność dla każdego. Da się tak?? Czy może pies dać więcej niż 100 zł mandatu??
-
A ja miałem rozprawę o picie piwa )) Bo nie przyjąłem mandatu. Ale umorzyli i nic nie musiałem płacić.
-
Jazda bez biletu nie jest mandatem w myśl Kodeksu Wykroczeń (co innego nagminne jeźdzenie) tylko opłatą specjalną przewoźnika.... Jego ściągalność może być za pośrednictwem komornika lub firmy wyndykacyjnej.
Do ponczos: Może dać mandat w okreśłonych "widełkach" od 100 do 1000PLN, chyba, że przepis, który został naruszony stanowi inaczej. Np. za kierowanie pojazdem bez wymaganych dokumentów max. 250 PLN.
Zakaz picia piwa (alkoholu) w m. publicznym jest aktem prawa miejscowego i może być całkowicie inne w różnych miastach.
Do Jimbo: Prawdopodobnie zostałeś ukarany przez Sąd Grodzki z to wykroczenie lecz Sąd zastosował nadzwyczajne złagodzenie kary lub odstąpił od jej wymierzenia. Radzę się dokładniej dowiedzieć. W takim przypadku zapada prawomocny wyrok bez kary, ale wg. przepisów jesteś osobą karaną sądownie. Tzw. zatarcie kary w tym przypadku natępuje chyba po dwóch latach o uprawomocnienia się wyroku....... ale jak tak jest, to złapią cię jeszcze raz z browarem pod sklepem..... i masz "recydywę" )
-
ja dostałem także stówke, ale najlepsze było w tym ,że z kumplami postanowiliśmy kupić sobie jakieś droższe piwko. jak się póxniej okazało było to moje najdroższe piwo jakie miałem możliwość wypić 106 zeta. gliniarze byli spoko bo w sumie nas było 6 osób(4 facetów i 2 dziewczyny) a mandaty wlepili tylko facetom
-
hehe u mnie podobnie, najdroższy Lech w życiu. Na 8 osób 2 kumpli zwiało, koleżanke zostawili w spokoju, a 5 osób po stówce :]
Uprawnienia umieszczania postów