Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Drastyczne.

Re: Drastyczne.

Brak słów

problem zabijania dla futer już dziś na szczęście nie jest zbyt duży. Raz że futra są na całe szczęście drogie, dwa że są mało popularne wśród przeciętnych kobiet, a trzy, że coraz więcej babeczek rezygnuje z nich ze względów właśnie ekologicznych. Na szczęście istnieją też chyba miejsca w których zwierzęta ubija iśe humanitarnie, ale samo to jak są one trzymane jest już przerażające :/

Obejżałem troszke fragmentów tego filmiku przed wyłączeniem.Ktoś powiedział:,,Wszystko co ludzkie nie jest mi obce''.W takich chwilach jak te po obejżeniu filmu czuje,że albo ja niejestem człowiekiem,albo reszta świata z małymi wyjątkami

Ci co twierdzą że rezygnują z naturalnych futer z pobudek ekologicznych nie wiedzą co mówią.

to ja chyba nie bede tego ogladal bo od samego czytania zaczynam sie denerwowac

a wiecie co ja zrobilem? jak nigdy to po prostu sie rozplakalem

ironkapela
    Guest

Moglem tego nie ogladac....

Ja tego nawet nie ogladalem.

Boje sie, ze gdybym to obejrzal, to zaczalbym sie glupio zachocywac... rzucilbym sie z kamieniami na stare baby w futrach i skonczyloby sie na komisariacie. No moze bez przesady, ale na pewno zaczalbym przeklinac sam w pokoju bez celu :]

Wiec jak tego nie obejrze, to bedzie dla mnie zdrowiej.
    W kwestii globalnej problem nie jest az tak duzy, bo ludzkosc boryka sie teraz z o wiele wiekszymi katastrofami ekologicznymi, jednak przyklady obdzierania zywcem zwierzat, ktore rowniez czuja bol (o czym wie czlowiek), stawia nas w hierarchii na bardzo prymitywnym miejscu...

Takie filmy powinne byc emitowane w duzych stacjach i to nie o 00.00.
    Ale znajac zycie, to mozemy sobie jedynie poplakac lub popisac jakies tam petycje... lub ewentualnie zwalczac indywidualne przypadki.

Mi akurat nie jest wstyd za to, ze jestem czlowiekiem, ale jak widze kanalie, ktore znecaja sie nad zwierzetami dla samej tylko zabawy, to jestem za wprowadzeniem kontroli genetycznej plodow.... w teoretycznie cywilizowanym spoleczenstwie takie cos nie moze miec miejsca. Ale dopoki prawo bedzie wyrozumiale, dopoty ci mordercy beda mieli w d*(upie) nasze zale.

Co tu duzo gadac...morderstwo na zwierzeciu w celach rekreacyjnych nie budzi bynajmniej sprzeciwu tych, od ktorych wiele zalezy, np. pewnych bladych kacapow, ktorzy przesiadujac w drewnianych salach przesciguja sie w napychania tlustych dup banknotami, zamiast zajac sie czyms pozytecznym.

Jestesmy bezsilni... ...swoja droga, pierwszy raz w zyciu popieram idee lancuszka, ktory powinno sie przekazac jak najwiekszej ilosci osob.

BZYK po części masz racje. To fakt, że produkty naturalne są bardziej przyjazne dla środowiska, ale mówiąc o pobudkach ekologicznych mam na myśli także ochronę fauny, a nie tylko samego biotopu. Zresztą nie sądze, aby akurat sztuczne futra stanowiły jakiś większy problem - raz, że nie ma ich dużo, dwa, że wyrzuca się jeszcze mniej.

obejżałem 10s i wyłączyłem (((( biedne zwierzęta.

Uprawnienia umieszczania postów