Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zoltrix MP3 Macer

Louis Cypherr
    Guest

Zoltrix MP3 Macer

Czy ktoś z Szanownych używa lub używał TEGO?

Bardzo proszę osoby, które miały "nauszną" możliwość przetestowania (jeśli tu się takie znajdują) o napisanie swoich wrażeń z użytkowania.

Z góry zasyłam podziękowania.

Re: Zoltrix MP3 Macer

nie mialem tego w rekach/uszach ale powiem ze nie ufam takim nie znanym firmom ktore pakuja tyle rzeczy za niska cene,

ja mam odtwarzacz mp3 firmy creative typ muvo TX FM i polecam go zamiast tego czegos, dzwiek jest przesliczny ma radio, dyktafon, moze sluzyc jako pendrive, mp3, ale tylko 128mb chociaz mi wystarcza kosztowal 235zl, a mam w domu jeszcze jeden tzn. mojego taty on ma creative'a muvo slim tez wszystkie te same funkcje ale 512mb kosztowal cos 400-500zl w tym przediale jak wroci z pracy to napisze dokladnie. pozdrawiam

mam tego macera :P ... ale lepie dac za takiego creativa o ktorym tutaj kolega napisal
    co do jakosci sluchania - jest ok , jak masz dobre sluchawki to wszyskto jest ok , jakos wykonania odtwarzacza troche kiepska ... mojemu kumplowi po 6 miesiacach przestalo dzialac USB nie wiadomo dlaczego - chodzi , gra - ale zaden komp go nie widzi ...
    mimo wszystko nie narzekam - uzywam go od ponad 6 miesiecy i spelnia swoja funkcje - ale jesli mialbym kupowac cos raz jeszcze to juz creativa

Pozdrawiam ! Kuba

Takich nieznanych firm... A slyszales moze o czyms takim jak Diva MP3? Bo ja nie dopoki nie kupilem. A bylo to ponad 3 lata temu... Dopiero niedawno, po rozkreceniu, dowiedzialem sie ze to ma bebechy robione przez Philipsa, czyli firemke niezgorsza. Takze nie da sie olreslic na podstawie wygladu, czy firmy ktorej niby ten odtwarzacz jest, czy jakosiowo jest ok vzy tez nie.

Coprawda cos smierdzi z tym akurat playerkiem. Za duzo fajnych rzeczy, za zbyt niska cene...

Tak jak mowisz SDY czasami mozna sie natknac na cos nieznaznego a robionego przez wielkie firmy albo nieznanego ale dobrego, chodzilo mi wlasnie o to co napisales ze za duzo dobrych rzeczy jak na ta cene a tak robia najczesciej slabe firmy

to tak jak mozesz kupic nagrywarke dvd jakis byle co za 200zl bedzie nagrywac ale dwa pytania jak dlugo i w jakiej jakosci, a mozesz kupic za wyzsza cene od powaznej firmy i bedzie nagrywac dlugo i w wysokiej jakosci pozdrawiam

YaKiLLaK
    Guest

Mój kumpel ma od niedawna coś podobnego i jak narazie wszystko mu chodzi lux...

Louis Cypherr
    Guest

xKubax i YaKiLLaK, dzięki za odpowiedzi.
    Czytając opis aukcji i dane na stronie producenta trochę mnie zastanawiał ten stosunek szygnału do szumu - 85 dB to nie jest dużo. Z drugiej strony tutaj jest plus dla producenta, że nie podaje zawyżonych wyników (o ile te 85 dB to jest prawda ), tak jak w przypadku różnych chińszczyzn.

Co do samej firmy akurat tak się składa, że Zoltrix jest bardzo znaną firmą. Jeśli ktoś pamięta czasy modemowe to powinien wiedzieć, że Zoltrix przez długi czas był wręsz synonimem modemów. Teraz - w czasach szerokopasmowych łączy - modemy już się nie sprzedają, więc firma szuka innych źródeł zysku.

128 MB w takim odtwarzaczu to jest śmiesznie mało. Na takiego liliputka nie wszedłby nawet jeden dość długi i dobrze zgrany album. Mam dużo albumów po 130 - 160 MB. Miałbym ich słuchać na raty? Absolutnym minimum jest 256 MB, choć i to nie jest za dużo. 512 MB wydaje mi się rozsądnym kompromisem pomiędzy pojemnością a ceną. Jednogigabajtowe są niestety jeszcze zbyt drogie, a taki by mnie ucieszył najbardziej.

W odtwarzaczu najważniejsza jest dla mnie jakość dźwięku i pojemność. Przekonałem się już, że zadowalającą jakość (a przy tym i w miarę dobrą trwałość) można uzyskać nawet w tanim sprzęcie. Dwa lata temu kupiłem sobie CD/MP3. Oczywiście szkoda mi było pieniędzy na coś markowego=drogiego, więc kupiłem First-a (ponoć na podzespołach Sony), który wtedy kosztował 220 zł. Działa do teraz. Siadł w nim jedynie potencjometr - usterka typowa dla kazdych urządzeń, które posiadają potencjometry. Wystarczy kupić nowy za 10 zł i zamontować.

W przypadku tego modelu dakie bajery jak radio czy dyktafon traktuję jedynie jako wartości dodane. Nie są mi potrzebne, ale ich obecność mi nie przeszkadza. Może nawet kiedyś wykorzystam ten dyktafon. Z radia - podejrzewam - szybko zrezygnuję, bo najprawdopodobniej i tak będę zmuszony wymienić słuchawki na coś lepszego.
    Natomiast możliwość działania jako Pendrive jest dla mnie oczywista w takim urządzeniu. Pendrive musi mieć dwie rzeczy - odpowiedni interfejs i pamięć masową. Ten odtwarzacz spełnia obydwa warunki, więc reszta jest kwestią tylko i wyłącznie oprogramowania.

Uffff, to się rozpisałem.

Jeśli jeszcze ktoś miał okazję bawić się tym cudeńkiem, to jego opinia nadal jest mile widziana. Po niedzieli pójdę go przetestować i chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwagę przy ew. kupnie.

YaKiLLaK
    Guest

Nie myślałeśo takim? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47150470 Więcej tego jest na allegro więc chyba jakieś lepsze są, tak mi sie wydaje... W sumie to jeden piernik ale warto komentarze najpierw poczytac ludzi co juz kupili te mp3 playery...

Louis Cypherr
    Guest

Wg mnie to jest to samo, ale w innej obudowie.
    Choć zaletą jest to, że radio przenieśli ze słuchawek do urządzenia, czyli po wymianie słuchawek nie pozbawiałbym się go. Ale radia i tak bym zbytnio nie słuchał.

YaKiLLaK
    Guest

Jak kupisz to zdaj relacje jak sie spisuje

Uprawnienia umieszczania postów