Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Msza za Ojca Świętego - nie tylko dla kibiców.

Mieszany widok

ponczos
    Guest

Msza za Ojca Świętego - nie tylko dla kibiców.

Dziś na stadionie Cracovii, o godzinie 19:30 odbędzie się uroczysta msza za Ojca Świętego. Zaproszeni są kibice wszystkich klubów, nie-kibice również. Oprócz drużyn krakowskich, uczestnictwo zapowiedziało wiele klubów spoza Krakowa.

Re: Msza za Ojca Świętego - nie tylko dla kibiców.

Moglbys napisac co działo się dzisiaj na Kałuży? Jakie ekipy się pojawiły? Szkoda że nie mogłem tam dzisiaj być, choć duchem i tak byłem.

ponczos
    Guest

No po prostu cud.. ) Wisła-Cracovia-Hutnik - wszystko wymieszane razem. 25 tysięcy ludzi. Cały stadion w świeczkach. Jedyna taka sytuacja, która więcej się nie zdarzy. Po mszy w autobusach wszyscy w barwach wymieszani, żadnych zgrzytów. Ale niestety, co się odwlecze.. wczoraj to było wczoraj. Cud nad Wisłą!!

P.S. Przy takich liczbach ciężko było wypatrzeć inne ekipy, zwłaszcza że były one kilkuosobowe. Ja zauważyłem Ruch, GKS, no i oczywiście zgody Wisły i Cracovii. Ale z pewnością było dużo więcej.

Jestem pod wrazeniem. Chca cudu zeby beatyfikowac papieza? Wlasnie go dokonal. Duze wrazenie wywarly na mnie powiazane szale Cracovii, Wisly i Hutnika. Dzis probowali cos podobnego zobic w Warszawie, chyba im nie wyszlo jednak zabardzo. Z tego co widzialem w tv to w wiekszosci zjawila sie Legia. Tylko gdzies jeden zablakany szal Polonii. Do tego jakis malo realistyczny dziadek(L) wypowiadajacy sie ze nie chca dalej wojny. Bardziej obiecujaco wygladalo to w Krakowie, szkoda bo pewnie tylko na obiecankach sie skonczy, w koncu niedlugo derby. Choc moze jakis uklad uda sie wynegocjowac... Cuda sie zdarzaja, wczoraj juz jeden sie dokonal

Wierze gleboko w to ze jednak bedzie inaczej. Przeciez tych debili jest tylko garstka. Ta garstka robi dziedostwo i ta garstka jest na 1 stronach gazet po inccydentach na stadionach i osiedlach. Prawdziwych kibicow jest 98% . Wiec to w nas jest sila, a nie w tych idiotach. Mam nadzieje ze sie uda!!!!!!!

Nawet jesli sie nie uda to cos sie zmieni. Nie bedzie juz tak jak kiedyś, o to jestem pewien. Wszystko zalezy od nas samych, czy nie zapomnimy o tym co działo się na Kałuży, Bułgarskiej czy we Warszawie. Mozliwe też że większość szybko zapomni o słowach Papieża. Wszystko pokaże czas. W Krakowie bardzo prawdopodobne że coś się ruszy, w innych miastach- wątpię.

ponczos
    Guest

Porównać Warszawę do Krakowa można by gdyby na Cracovii pojawił się np. sam Hutnik (proporcje ilościowe), ale w przypadku gdy staje obok siebie Wisła i Cracovia to już trochę inny kaliber.

Nazar, nie obraź się, ale chyba coś Ci się z procentami porobiło.. Mieszkasz w Krakowie, więc chyba wiesz jak to wygląda naprawdę. Chyba że do procentów wliczałeś wszystkich siedzących w domach, złopiących browary przed telewizorem i ze znudzeniem patrzących na biegających "ludziów".. Może kiedyś Twoje marzenie sie spełni i bedziesz miał swoje 98% - tego Ci szczerze życzę.. Ale póki co mitomanię zostawny na boku.. Pozdrawiam. )

<center>Kto kocha ten wierzy - Hutnik Nowa Huta!!</center>

Hmmm czy ja wiem.... 98% ludzi bedacych na stadionie to rzecywiscie przesadzilem. Chodzilo mi o to by powiedziec ze to normalnych kibicow jest wiecej. A te bandyckie grupy powoduja to co pokazuje sie w telewizorze. Oczywiscie inaczej te proporcje wygladaja np na Hutniku. W sumie dawno nie bylem, ale mozna sie domyslic.

ponczos
    Guest

"Oczywiscie inaczej te proporcje wygladaja np na Hutniku. W sumie dawno nie bylem, ale mozna sie domyslic." - starasz się być złośliwy?? )

"A te bandyckie grupy powoduja to co pokazuje sie w telewizorze." - nie przyzwyczaiłeś się jeszcze że w telewizji pokazuje się to co przynosi oglądalność??

"Normalnych" kibiców jest więcej, z tym się zgodzę. )

1. cytat. Nie staram sie byc zlosliwy podaje realia( smutne) niestety
    2. Przyzwyczailem sie ale moze uda sie to jednak powstrzymac.

Uprawnienia umieszczania postów