Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: przeczytaj i przemysl-dopisz co sadzisz...

przeczytaj i przemysl-dopisz co sadzisz...

taki tekst dostalem na gg-pewnie wielu z was go dostalo-podzielcie sie rozmysleniami!!!!
    oto on:
    To śmieszne, jak prostym jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem dziwić się, dlaczego świat zmierza do piekła. To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w gazetach, a poddajemy w wątpliwość to, co mówi Biblia. To śmieszne, jak bardzo każdy chce iść do nieba, pod warunkiem, że nie będzie musiał wierzyć, myśleć,mówić, ani też czynić czegokolwiek, o czym mówi Biblia. To śmieszne, jak ktoś może powiedzieć 'Wierzę w Boga' i nadal iść za szatanem, który, tak a'propos również 'wierzy' w Boga. To śmieszne, jak łatwo osądzamy, ale nie chcemy być osądzeni.
    To śmieszne, jak możesz wysyłać tysiące 'dowcipów' przez
    e-mail, które rozprzestrzeniają się jak nieokiełzany ogień, ale kiedy zaczynasz przesłania dotyczące Pana, ludzie dwa razy
    zastanawiają się czy podzielić się nimi. To śmieszne, jak wiadomości sprośne, bezwstydne, pikantne i wulgarne swobodnie przenoszą się w cyber-przestrzeni lecz publiczna dyskusja o Bogu w szkole i w miejscu pracy jest tłumiona.
    To śmieszne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w
    niedziele, a przez resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem.
    Śmiejesz się?
    To śmieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomość nie wyślesz
    jej do zbyt wielu osób z Twojej listy adresowej, ponieważ nie jesteś pewny, w co wierzą lub co pomyślą o tobie kiedy im to wyślesz. To śmieszne, jak bardzo mogę być przejęty tym co inni ludzie pomyślą o mnie, zamiast tym, co Bóg pomyśli o mnie. Czy myślisz? Przekaz to dalej, jeśli uważasz, że warto.
    Jeśli nie, to wyrzuć... Nikt się o tym nie dowie. Lecz jeśli to wyrzucisz, nie stój z boku i nie narzekaj nad fatalnym stanem tego świata...

Re: przeczytaj i przemysl-dopisz co sadzisz...

a to ja dopisalem:
    mozesz uznac to za lancuszek ale pomysl czy warto... pomysl teraz cio pomysli Papiez i co on teraz czuje- udajesz teraz skruszonego ze Papiez obchodzi a czy w dzien powszedni myslisz o nim czy o Bogu zastanow sie kim jestes i czego chcesz czy religia to dla Ciebie obowiazek wyniesiony z domu , tradycja a moze milosc i radosc- nie roib tego na pokaz, zrob to dla siebie- jesli wyslesz to aby pokazac jednak ze wierzysz a naprawde wysylasz bo Ci glupio i trosze dziwnie bo pojechalo Ci to po ambicji nie wysylaj ale jesli wierysz i nie jest Ci to obojetne to wiesz dokladnie co masz dalej robic! masz swoje przemyslenia dopisz je i przeslij to lecz nie dla popisu ale dla jednosci z Bogiem i samym soba i swoja wiara

Myslcie co chcecie ja sie wiary nie wyrzekne!!!!! Ojcze...

niestety, taka jest szara prawda

To śmieszne...

wlasnie przed chwila rozmawialem z kolega niewierzacy-informatyk....powiedzial mi ze mimo iz jest nie wierzacy to rozzloscil go lancuszek o Papiezu....powiedzial ze lancuszki sa wysylane w zlej wierze np przez konkurencje gg aby te zapychaly gg i je zwalnialy

A ja jestem wierzacy.... moze nie tak, jakby chcial kk (ktory gdyby nie kilka czynnikow juz dawno skutecznie pozbawilby mnie wiary), ale jestem... i mnie ten lancuszek o papiezu na gg po prostu wk**...
    Czlowiek umiera i cierpi, a ja tym czasem mam sie na to konto bawic w spamowanie.

josetsu - nie zdziw sie, jak wyskoczy paru ateistow i zjedzie ten lancuszek od gory do dolu... i beda mieli do tego prawo, bo nikt nikogo nie przymusi do wiary.
    A jesli o mnie chodzi, to uwazam, ze jezeli potraktuje sie Boga nie osobowo, lecz jako dobroc, milosc...lub chocby tolerancje i zrozumienie, to powinien on goscic w ludzkim zyciu.
    No ale coz... kazdy podchodzi do tych spraw indywidualnie...

Media wszystko wyolbrzymiaja, podsycaja i tak bardzo smutna atmosfere roznymi za przeproszeniem pierdolami takimi jak jakies krzyzyki na gg lub inne...

prawda jest taka ktos napisal ten lancuszek wielce zainspirowany tragedia papieska- ja jestem wierzacy i nie wyrzekne sie tego- co do ateistow ok niech robia co chca wcale sie nie bede dziwil ich oburzeniu- dla mnie cala "sprawa papieska" jest smieszna-kocham Papieza ale czuje sie teraz jak w jednym wielkim reality show- kazdy komentuje, kazdy docieka, meda sie przescigaja zyje nie zyje- to przykre-czlowiek , wielki czlowiek umiera ale kurcze bez przesady nie licytujmy sie czy zyje czy nie!!!!! co sie ma stac to sie i tak nie odstanie- wlaczasz telewizor pokazuja Papieza, wlaczasz radio Papiez, wchodzisz na tcp Papiez ale czemu dopiero teraz kiedy umiera!!!!!!!!!! to przykre

Zgadzam się ze media robią z ludzi co chcą! A co to tego łańcuszka to u mnie w szkole wisza takie karteczki w religi z nim i to już z pół roku, więc to nie powstało na temat papieża, aby ta twoja josetsu dopiska jest stworzona do papieża. A na tych karteczkach mniej więcej pisze tak. Entery to odzielne karteczki:

To śmieszne, jak prostym jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem dziwić się, dlaczego świat zmierza do piekła.

To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w gazetach, a poddajemy w wątpliwość to, co mówi Biblia.

To śmieszne, jak bardzo każdy chce iść do nieba, pod warunkiem, że nie będzie musiał wierzyć, myśleć,mówić, ani też czynić czegokolwiek, o czym mówi Biblia.

To śmieszne, jak ktoś może powiedzieć 'Wierzę w Boga' i nadal iść za szatanem, który, tak a'propos również 'wierzy' w Boga. To śmieszne, jak łatwo osądzamy, ale nie chcemy być osądzeni.

To śmieszne, jak wiadomości sprośne, bezwstydne, pikantne i wulgarne swobodnie przenoszą się w wśród ludzi lecz publiczna dyskusja o Bogu w szkole i w miejscu pracy jest tłumiona.

To śmieszne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w
    niedziele, a przez resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem.
    Śmiejesz się?

i na środku jakaś jeszcze karteczka z sentencją wisi ale już jej nie pamiętam!

Zwykle ludzie przypominaja sobie o swych bliskich dopiero "po fakcie".

Uprawnienia umieszczania postów