Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Hmm .. nieestetyczne doniczki...

Mieszany widok

Hmm .. nieestetyczne doniczki...

Witam!
    Mam problem, tzn. brakuje mi pomysłu Chodzi o to, że kwiaty w doniczkach nie wyglądają zbytnio efektownie, są za duże aby użyć do tego łupiny kokosowej, a wkopanie w podłoże też odpada. Myślałem, żeby okleić je dokładnie drobną korą, tylko na co ją przykleić? Macie inne pomysły jak je "zakamuflować"?

Pozdrawiam, Piotr

Re: Hmm .. nieestetyczne doniczki...

Świetnie sie u mnie sprawdzają doniczki wysmarowane w kleju do korka i posypane suchym torfem, po zaschnięciu kleju wypłukane po strumieniem wody. Ja swoich nie lakierowałem, ale pewnie do wilgotniejszego terra trzebaby...... Klej nie jest najtańszy wiec do kilku doniczek nie warto, ale równie dobrze sprawdza się jako tło - można cały wystrój sharmonizować i zrobić podobny.

mich299
    Guest

moezesz doniczki oklkeic gipsem, a pozniej je pomalowac a nawet cos narysowac

poozdrawiam

Nie mam talentu plastycznego

Pozdrawiam, Piotr

To nie wymaga talentu Paluchem nakładasz klej i turlasz całość w torfie lub ziemi. Ot i cała filozofia i konieczne talenty Efekty nie są kiepskie, zwłaszcza jeśli reszta terra jest podobnie wykończona.

szwedzki
    Guest

powinna tez dobrze sprawdzić sie pianka uszczelniająca.. na nia przyklejasz co tylko chcesz np kore.. po wyschnieciu powstaje cos ala styropian.. nie szkodliwe..

pzdr

Uprawnienia umieszczania postów