Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: Choroba Papieża...

Choroba Papieża...

Prosze o wypowiadanie się jakie macie odczucia w stosunku do Jana Pawła II i wypowiadanie się na temat obecnej sytuacji ...

Mi ogólnie robi się dziwnie kiedy czytam rózne artykuły na ten temat , czuje się tak jakby to był ktoś bliski...

Re: Choroba Papieża...

Co tu mówić...Jego życie dobiega końca.

Pawloosh
    Guest

Jako ze jestem ateista, moge sie wypowiedziec jak najbardziej obiektywnie. Otoz mi rowniez robi sie dziwnie, ale wtedy, gdy slysze doniesienia o tym, ze papiez znowu pojawil sie w oknie kliniki. Sorry, ale czy papiez jest jakas atrakcja turystyczna??? Pojawi sie- nie pojawi, pozdrowi- nie pozdrowi...

ponczos
    Guest

Do Gobilna: Temat debilny - w jaki sposób można się wypowiadać na temat umierania człowieka?? A rozmowa jak ktoś postrzega Papieża, właśnie w takiej chwili jest chyba nie na miejscu.

Do Pawloosha: To że jesteś ateistą nie znaczy że jesteś obiektywny. "Sorry, ale czy papiez jest jakas atrakcja turystyczna??? Pojawi sie- nie pojawi, pozdrowi- nie pozdrowi..." - Dla tych wszystkich oczekujących ludzi, nawet pojawienie się na sekundę w oknie Papieża jest czymś wielkim.. I jest to ich prawo. Mnie też nie podoba się robienie z tego reality show, ale na to już wpływu, ani Ty, ani ja nie mamy.

Pawloosh
    Guest

Jestem obiektywny w tym sensie, ze patrze na cala sprawe niejako z boku, bez emocji.

Z mojego punktu widzenia, to co robi się wokoł cierpienia i konania schorowanego staruszka jest po prostu żenujące i obrzydliwe. Nigdy nie byłem zbytnim entuzjastą Kościoła katolickiego i jego hierarchów, ale żal mi papieża jako ubezwłasnowolnionego człowieka, z którego ostatnich dni zrobiono show medialny - brakuje tylko "live cameras" i "reality show" w płatnej telewizji. Może mój pogląd nie jest zbytnio popularny, ale to, co robi wielu katolików w tej sytuacji, jest skrajną, podszytą potwornym egoizmem obłuda. Ludzie traktują papieża jak przedmiot, igraszkę, służacą zaspokojeniu ich próżności, odzierając tym samym tego człowieka z naleznej mu czci i pozbawiając ludzkiego prawa do godnej i spokojnej śmierci.

Rzygać mi się jak słucham w radiu, jak dziennikarzełki prześcigają sie na wyprzódki doszukując symboliki i głebokiego przekazu duchowego w agonii kogoś, którego rzekomo darzą czcią i szacunkiem. Ten facet po prostu umiera, gdyby był szarym zwykłym człowiekiem dawno by już nie żył - dzięki temu, że organizacja której przewodzi ma do dyspozycji nieograniczone środki finansowe, od dobrych kilku miesięcy (lat?) stać ją na podtrzymanie życia Jana Pawła (o ironio, udaje się je podtrzymac tylko dzięki nowoczesnym zdobyczom medycyny, biotechnologii, inzynierii gentycznej - dzięki naukowemu ulepszaniu i poprawianiu natury - "dzieła Bożego" - mimo, iż Kościół jako instytucja, z założenia sprzeciwia się tego typu praktykom).

ponczos niechodzi mi o robienie szumu tylko o dowiedzenie się jak potrzegają go inni z forum ... patrze na niego nie jako na papieża tylko jako na człowieka który wiele zrobił dla świata i niejednokrotnie wpływał na historie świata...

cyclosternum
    Guest

każdy musi kiedys umrzeci....

po tym zamachu normalnie już by dawno nie żył, a ci na siłe utrzymują go przy życiu.. dali by mu już święty spokój..

Mało mnie ten człowiek interesuje co on robi dobrego , jak zaczynała sie wojna w iraku to gadał z okna zeby jej nie rozpoczynali?? CO to dało? jak jest jakaś tragedia np tsunami to sie za nich pomodli i CO to dało??? niby taki dobry i wogóle a komu watykan z papieżem pomógł? umiera to umiera każdy kiedys musi umrzeć nawet papież... płakać za nim nie bede.

Uprawnienia umieszczania postów