-
Re: Choroba Papieża...
I bardzo fajnie że chcesz się dowiedzieć.. Tylko dziwi mnie że tak Cie to zaciekawiło akurat dzisiaj - o to mi chodzi.. Papież robił swoje kilkadziesiąt lat, a dziwnym zbiegiem okoliczności akurat dziś Cięodezwała się Twoja ciekawość. Żeby, nie było, to nie jest żaden atak na Twoją osobę, tylko moja opinia. Pozdro.
P.S. Żeby ktoś nie pomyślał że ze mnie jakiś zatwardziały katolik.. W swoje wierzę.. Ale w koncern o nazwie "Kościół" jakoś nie za bardzo..
-
SDY w średniowieczu to papież by powiedział aby zaatakowali Irak bo to są poganie a nie żeby ich w spokoju zostawili.Mi też sie nie podoba że nie dadzą spokoju papieżowi.Zbijają tylko kase na jego cierpieniu.
-
A co Ty zrobiłeś żeby zasługiwać chociaż na malutki szacunek..??
-
-
OK zgadzam sie z Toba i niemam zamiaru sie kłocić bo dobrze gadasz , ale nie ktoś kto tylko gada bo nic wiecej nie moze zrobic to dla mnie mały autorytet.
-
-
fajnie demon zapalił swieczke dla papieża ;]
-
To że nie musze to wiem doskonale. Ale pytałem o co innego.
-
Ja JPII podziwiam za to, ze mial sile i wole dojsci az tak daleko. Czlowiek ten zrobil chocby dla samej historii bardzo wiele. I mnie tez denerwuje ta cala nagonka mediow. Wobec smierci wszyscy jestesmy rowni. Z pewnych dosc znanych zrodel wiadomo, ze tylko jednej osobie do tej pory udalo sie ja przezwyciezyc. Jan Pawel II po prostu umiera i ma prawo do spokojnej smierci. On na pewno o tym wie, skoro zdecydowal, ze nie pojedzie do zadnego szpitala. Przyjal ostatnie namaszczenie i powinno sie mu pozwolic odejsc w spokoju.
Ale nie ma co sie dziwic, ze ludzie sa tym zaszokowani... a media probuja wylapac wszystko, co sie da.
Tak to juz jest na swiecie, ze 99% spoleczenstwa traktuje smierc jako cos zlego, mimo, ze duza wiekszosc z tego spoleczenstwa wierzy w o wiele lepsze zycie po zyciu.... i to dlatego, gdy umiera ktos bliski, zwykle nie skacze sie z radosci, tylko pograza w zalobie.
On wie, ze umrze... i sam sie z tym pogodzil. Ale traktuje to jako nowy poczatek, a nie cos zlego, to powinno sie dac mu w koncu godnie umrzec.
Szkoda mi bardzo tego czlowieka.
-
co zrobił? moze nawet to ze dzieki temu Polska podzwigneła sie spod okupacji Ruskich. Przeciez gdyby nie on Polska dalej była by nic nieznaczącym panstwem na arenie meidzynarodowej-a to czy jego modlitwy nic nie dają to wie tylko Pan Bóg. Jest równiez człowiekiem ktory jest pewnym bodźcem powstrzymującym w pewien sposób działania polityków. I nie dziwcie sie czemu nikt nie nagłasnia smierci zwykłych ludzi-jest chyba roznica miedzy Papieżem a człowiekiem w sensie ogolnoswiatowym
Uprawnienia umieszczania postów