Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: warhammer

warhammer

Jest na tym forum jakiś gracz? Czy wart zacząć zbierać tą gre?

Re: warhammer

Jestem GM
    Warto, warto i jeszcze raz WARTO!

Dobrze poprowadzona sesja to piekna sprawa!

moze i warto ale ja się wole bawić w D&D , w:gw;] itp

chrzanu
    Guest

ja gram ja gram
    moze jak się zbierzemy to zagramy wszyscy razem co :>

no a moglibyści w jakimś bardzo skrótwym streszczeniu powiedzieć mi o co tu chodzi? patrzyłem na jakieś strony tematyczne ale tam piszą jakimś tajemnym językiem (różne skróty )

Ale Warhammer bitewniak czy ksiazkowy? Bo to dosc znaczna roznica...
    W ksiazkowego tez sobie pogrywam od czasu do czasu
    A o co chodzi... Trzeba sie zaopatrzyc w podreczniki gracza i mistrza gry (co bardziej zaawansowani bez nich dziarsko sobie rdza:P, ale na poczatek moga sie przydac...). Czytsz odpowiedni podrecznik (w zaleznosci od funkcji jaka chcesz pelnic w grze, czy bedziesz ukladal historie i nadzorowal rozgrywke czy tez bedziesz po prostu graczem). Robisz karte postaci, robisz postac, zbierasz znajomych ktorzy tez by zagiercowali, wylaczas umysl ze swiata doczesnego, wczuwasz sie w postac ktora stworzyles i bawisz sie dluuuugie godziny Na mistrza najczesciej sie wybiera gracza doswiadczonego, ktory wie o co w tym wszystkim biega i latwiej wprowadzi cie w swiat gry. Sa jeszcze podreczniki z gotowymi historiami ale ja zawsze wolalem ukladac sam:P
    Tak to wyglada w skrocie. Powodzenia!

Co do umowienia sie na gre, to moznaby tak raz a pozadnie (powiedzmy zrobic sobie krotki wieczorek z piatku na wtorek:P) i giercowac do upadlego

igck
    Guest

Ja bym dopowiedział że w Młotku nie ma podziału na podręcznik gracza, mistrza gry itd (tak jest w D&D) lecz jest tylko jeden podręcznik źródłowy którego nie ma już w sprzedaży (dostępny tylko na allegro itp.)
    Jest planowana także druga edycja Warhammera.

Witam! Gram w bitewniaka jak i w RPG ponad 3 lata wiec jesli masz pytania to wal. Pozdrawiam

Mozliwe ze prawda bo ja nigdy nie mialm oryginalu w reku tylko kserowki:P, wiec moze tak i jest, a ja dostalem w dwuch skoroszytach podzielone na gracza i mistrza... Moja wypowiedz opieralem na doswiadczeniach wlasnych, a ze mialem takie a nie inne to przepraszam za ewentualne wprowadzenie w blad.

obawiam sie że największy problem to będzie mistrz gry ledwo znalazłem drugiego kolege co z nim chciałbym zacząć grać. Bo mistrzgry nie może być graczem?

Uprawnienia umieszczania postów