-
PIT-y i reszta tego wszystkiego ;/
Krótka piłka >> Czy ktos wie ile wynosi minimalny przychód (roczny), od którego trzeba się rozliczać? Znajoma mówiła, że jak miała 1800zł to jej powiedzieli, że rozliczać się trzeba od 2000zł. Jednak wolałbym to potwierdzić. Ktos wie ??
-
Re: PIT-y i reszta tego wszystkiego ;/
Mi tam matka wypełnia póki co Nie wiem czy jest coś takiego jak minimalny dochód, chyba z każdego dochodu mozesz sie rozliczyć.
-
Tylko widzisz ja mam przychodu za zeszły rok 100 czy 200zł ;], hmm chyba dałem ciała z opisaniem syt chodzi mi o wypełnienie PIT-u bo podatek był odprowadzany wcześnie - przed wypłatą kasy ;/ ehh kocham robotę papierkową.
-
aż to sprawdze i Ci mejal podeśle, najwyższy czas sie samemu nauczyć to rozliczać Szczególnei jak sie studiuje ekonomię :P
-
aż to sprawdze i Ci mejal podeśle, najwyższy czas sie samemu nauczyć to rozliczać Szczególnei jak sie studiuje ekonomię :P
-
hehe ja to mam szczescie ze nie musze jeszcze tego typu żeczy wypełniac
-
Byłbym super wdzięczny coolary ;]
-
Teoretycznie z każdego dochodu obciążonego pdoatkiem musisz się rozliczyć , nawet jak składki były już pobrane od płatnika , gdyż składki te nie zawsze są równe należnemu podatkowi . Urząd może zwrócić Ci nadpłate lub karze Ci dopłacić niedobór .
W większości przypadków jednak w przypadku osob fizycznych są to zwroty i to chyba jedyna dobra sprawa dla podatników
Idź do Urzedu i zasiegnij informacji pomogą Ci tam prawidlowo wypelnic Pitka , ale warto byloby sie juz tego nauczyc na przyszlosc.
P.S Pracuję w Urzędzie Skarbowym :P
Uprawnienia umieszczania postów