Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Strategia

Strategia

może ktos mi polecic jakąś dobrą strategie?? Chciałem alexandra ale nigdzie nie moge załatwić. Napiszcie jakie jeszcze sa fajne

I oczywiście zawaliste jest Gothic II (RPG) kupiłem oryginał i teraz kupiłem oryginalną Noc Kruka dodatek. Myśle ze warto naprawde im wyszło. A teraz czatuje na Gothic III i tesh pewnie oryginała kupie.
    A to było tak ze gothic II miałem pirata i tak mi sie spodobało ze uznałem ze warto zapłacić twórcy za tak wspałaniałe dzięło.

M.I.R.A.S.
    Guest

Re: Strategia

Ja polecam gre "II Wojna Światowa" (19,90 ) - może nie ma wcale extra grafiki , ale nie jest też łatwa i strasznie wciąga. Z nowszych polecam "Bitwe o Śródziemie" .A jeżeli chodzi o coś nie fantasy, to polecam "Red Alert" stare ale jare :P

gra strategiczno - taktyczna ktora najbardziej mnie wciagneła, odkotrej niemogłem sie oderwac to Commandos 2 - jesli niegrałes to polecam

cos jak Gothic to polecam Dungeon Siege - jak nie grałes

Dark Raptor
    Guest

Seria Civilization.
    Niczego lepszego w strategii "w skali globalnej" nie zrobili.

Z klasyków seria Panzer General, Pacific General. W zasadzie "jedynki" były znacznie lepsze pod względem realizmu od późniejszych części. Wyobraźcie sobie, że ludzie nadal w to grają. Musisz jednak odpalać je na starym sprzęcie (najlepiej Win 95/98), bo inaczej będą się wieszać.

a ktos gra w ogame ?? strategia online, jedyne co jest potrzbne to przegladarka, wprawdzie nie ma tam "fizycznej" akcji ale gierka strasznie wciaga. jakby ktos chcial zaczac to polecam zarejestrowac do Universum 4, tam jestem w sojuszu i potzreba chetnych :]. www.ogame.pl

Sudden Strike wszysktie czesci

Marcin .P
    Guest

Ja polecam "Cossacks "- art of war, -back to war, -american conquest, - napoleonic war [ jeszcze się nie ukazała ] gra co prawda w stylu "age of empire" ale większa grywalność :P no i więcej jednostek

Ja w ogame zacinam. Tzn zaczynam (gram w to jakies 2-3 tyg dopiero...)

Co do strategii to polecam wczesniej wspomnianego LoTR: BfM (swietny, po prostu rzadzi i wymiata) lub mojego ukochanego, pierwszego oryginalnego, niepowtarzalnego StarCrafta. Civilization tez jest super, a jesli podoba ci sie budowanie cywilizacji wlasnie, to sprobuj sil w Master of Orion. Tabelki, troche sterowania statkami, ale dyplomacji, ekonomii i w ogole takiez zlozonosci i rozbudowy nie wiedzialem nigdzie. Bardzo podobne do wspomnianego ogame, z ta roznica ze po tysiackroc bardziej skomplikowane

Do kentip: Duengon Siege to cos zupelnie innego niz Gothic... Tam sie szlo i sie nawalalo tylko (predzej to do Diablo jest podobne, ale i atk duuuuzo gorsze) a w Gothicu jak nie pomyslales to umierales...

w ktorej jestes uni ? :>

Uprawnienia umieszczania postów