Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: KROKODYLE

Eryk letkiewicz
    Guest

Re: KROKODYLE

czymu zamiast odpowiadzac posta kometujecie o bedziesz miał tyle kasy i tak dalej jak macie tak pisac to nie piszecie odpowiadaj na pytania a nie komteujesz

chrzanu
    Guest

dobra więc tak:
    jest kilka osób, kiedyś widziałem w TV jak koles skupował od ludzi krokodyle, węze itd bo tamci nie wiedzieli ze one urosną :/
    miał całą piwnice zalaną wodą i trzymał tam krokodyla i takie tam. urząd czy coś tam siędo niego doczepiło ze trzyma takie zwierzaki, sprawa dosżło do sądu i koles wygrał sprawe i dodatkowo dostaje kaske na ich utrzymanie z jakiejs tam organizaji. ale on to się nimi niezle zajmował.

Eryk letkiewicz
    Guest

no i takich odpowiedzi oczekiwałem dzieki za info

W krakowie jest gosciu co trzyma bodajze kajmana, ma specialnie przeznaczony pokoj i terra z klejonymi szybami.

Trzymanie kajmana jest juz bardziej realne, bo potrzebuje calego pokoju a nie domu czy hali

Kajmana porównywać z krokodylem to głupi pomysł. Dorosły kajman z tych które są do zdobycia w polsce osiąga 1,5-2,5 m a nie 5-7 m.

To bylo do mnie czy do Raffee? Bo ja tylko zauwazylem, ze hodowla kajmana ze wzgledu na jego rozmiary i wymagania jest znacznie bardziej realna w porownaniu z krokodylem.

Jest to glupi pomysl, jezeli dla kajmana potrzeba calego pokoju zeby mial jakas mozliwosc ruchu to co trzeba zrobic dla krokodyla??? Nie ma co ukrywac ze nie stac nikogo z nas na utrzymanie takiego zwierzaka i zapewnienie mu odpowiednich warunkow.

Eryk letkiewicz
    Guest

a WIEC Z TEGO CO WIEM to kajmany osiagaja rozmiary od 40cm do bodajze4m a krokodlyle dochodza nawwet do 7 m zagadzam sie ze dla krokodyla jest potrzebne znacznie wiecej miejsca.A jezeli zdecydował bym, sie na hodowle to napewno nie teraz ze wzgeledu na mój budżet mi warunki ale mysliałem ze dobrym pomysłem było by ogrzewane pomieszczenie a w lato w ciepła dni zagroda z basenem Lecz to tylko plany

To jak za 10 lat skonczysz studia i sie w miare ustatkujesz i dostaniesz stala prace to wtedy planuj tak powazne rzeczy :P

Uprawnienia umieszczania postów