-
Blady strach użytkowników Allegro
-
Re: Blady strach użytkowników Allegro
Niewiele aukcji jest powyżej 1000 , a z resztą allegro to tylko pośrednik , więc jak byś sprzedawał komuś na giełdzie to tak samo powinien sie do Ciebie fiskus dorwać...:]
-
czytałes to w ogóle? chodzi o obroty a takich jest milion na 2,5 mln zarejestrowanych
-
Ja myśle że ta ustawa nie wejdzie. Kiedys miało wejść że usługa e-mail ma byc płatna, anie zostało to zatwierdzone gdyz wszyscy po przechodzili by na zagraniczne portale. W tym przypadku tez tak może byc. Więksi sprzedawcy prześli na ebay. Może sie myle to jest moje zdanie. Zobaczym jak buraki z sejmu zrobią, no bo przecież muszą miec z czegoś pensje.
-
jak nie wejdzie jak już pierwszych ludzi dorwali (albo ja źle zrozumiałem).
Osobiście pomysł bardzo mi się podoba. Dlaczego oni nie mają płacić podatku skoro zarabiają na tym. To jest tak samo jak z korepetycjami... który nauczyciel odprowadza podatek od pieniędzy jakie bierze za korepetycje? Osobiście słyszałem chyba o 1 takim przypadku, do reszty wszystko idzie na czysto do kieszeni. paranoja.
-
Mi osobiscie to wszystko sie nie podoba. Nie dosc ze musimy odprowadzac prowizje do allegro to jeszcze ma byc do urzedu skarbowego. To wtedy naprawde bedzie bardziej oplacalo sie sprzedac u siebie w miescie "na rynku" niz na allegro.
Uprawnienia umieszczania postów