-
Zamgławiacz/fogger
Ile wody ciągnie na godzinę?
Jak głośno chodzi?
Jaka woda do niego?
Gdzie można kupić (oprócz Biofil)?
Czy zmniejsza temperaturę w terra?
-
Re: Zamgławiacz/fogger
ok. litr na 45min
cichutko, prawie nieslychac
kranowa
nigdzie. ja kupilem jedyny jaki byl w biofilu(juz niema)
nie (moze o 1-2*)
-
-
I zamgławiacz, i mgielnik, są to określeniami dopuszczalnymi, jednak poprawniejsze jest określenie generator mgły lub nawilżacz ultradźwiękowy (choć poprawniejsze, to pewnie mniej chętnie stosowane ze względu na długość). Tak właśnie nazywa się urządzenia (w przemyśle i nie tylko), których praca polega na wytwarzaniu mgły i innych "dymów". Aczkolwiek dopóki każdy rozumie, o czym mowa, dopóty takie określenia są poprawne...
A jeśli chodzi o dostępność, to od dosłownie pojedynczych tygodni generator taki (firmy Exo-Terra) pojawił się również w większych sklepach zoologicznych. Przykładowo widziałem je w zajeżdżonym na forum Handel sklepie w Geant w Gdańsku-Osowie.
-
jak zwal tak zwal grunt ze dzialaja, utarlo sie oglnie ze mowi sie mgielnik
-
Do użytkowiników mgielnika, zamgławiacza
Czy w/w urządzenie podwyższa na tyle wilgotność w terra/ oczywiście przy zastosowaniu odpowiedniego sterowania/ , iż możliwe jest wyeliminowanie spryskiwania terrarium, bądź stosowania systemu zraszającego ?
-
W/w urządzenie jest w stanie w krótkim czasie (pojedyncze minuty) podnieść wilgotność w terrarium do 100% (no chyba, że terrarium jest OLBRZYMIE, to wtedy dłużej lub nawet nigdy...), a następnie ją przekroczyć - wtedy nadmiar wody skrapla się na czym się da. Zatem, jeśli takie działanie jest pożądane/wystarczające, dodatkowe nawilżanie można sobie odpuścić...
-
Generator jest w Obi w Czewie (może w innych Obi też jest), też kosztuje coś koło 160. Przytkaliście kiedyś do tego palec?? Bo mi zdrętwiał i troche bolało
-
ja przykladalem do dyszy mojego exo terra i kopie lekko prad
-
Czy ultradźwięki wytwarzane przez to urządzenie nie przeszkadzają zwierzętom? W końcu nasi podopieczni mają inny zakres słyszalności niż my.
Uprawnienia umieszczania postów