-
Re: Absynt
Oryginalnego absytu - takiego co powodowalby haluny raczej nie dostaniesz :].W ktoregos sylwestra pilem taki przywieziaony z Czech.Smakowal jak wodka z pasta do zebow,a o halucynacjach nie moglo byc mowy - chwyt marketingowy :]
-
drogi jest trzepiący, ten tani to zwykły siryt
-
Pilem Absynt z Czech i po paru drinkach nic ciekawego sie nie dzialo...teraz na rynek weszlo piwo z wyciagiem z marihunany..tez lipa...wszystko jest jak juz wspomniano dobrym chwytem rekalmowym i nic wiecej!
-
to, co można u nas kupić to jakaś lipa. Prawdziwy absynt powinien miec 70% i ciemnozielony kolor - dobry porzadny absynt mozna kupić w Hiszpanii. Co do halucynacji to drobna przesada - ale jest bardzo przyjemny w piciu. Polecam tradycyjną metodę:
nalewamy absyntu do szklanki (mniej więcej setkę) bierzemy łyzeczkę cukru, moczymy w absyncie, podpalamy i jak tylko zgaśnie wkladamy do szklanki z absyntem, szybko mieszamy i wypiajmy do dna. Generalnie radzę uważać bo nieźle wali po układach i robi to z pewnym opóźnieniem (to już kwestia indywidualna, która trzeba sprawdzić empirycznie)...
kolorowych snów
-
A ten o której mówiłeś jak się pije to na którym próbowałeś?
-
fajna sprawa :P:P 70 % dobrze trzepie :P:P
ja lubi jednak zamemu robić nalewki :P:P
moje dwa ulubione przepisy to muchomorówka i bieluniówka :P:P
poza dodaniem odpowiedniej ilości składników sekret tkwi w odpowiednim dosłodzeniu - nie zamocno ale zeby korzkie nie było :P
dobra metoda dosłądzania jest tak jak sie karmeleówke z ruskiego spirolu produkuje :] dotego na 0,5 L spirolu dajemy 0,25 wody i 2-4 kapelusze m czerwonego ,,, odstawiamy na 2 tyg w ciemne miejsce i potem odsanczamy i zmieniamy butelke :P:P
z bieluniówką podobnie tylko nietrzeba odsączać i trzymać w ciemności ,
-
Baku - emmm...hm.. po Bielaku (o ile mowimy o tym samym - bielun, tak?) moj kolega wyladowal na intensywnej terapii
Bycmoze cos zle robil... no ale fakt jest faktem CHyba nawet duzo tego nie wypil.
-
i muchormor czerwony nie powoduje żadnych sraczek itp?
-
o ile dobrze wiem to zabawa bieluniem jest bardzo niebezpieczna,ale każdy robi co lubi:P A co do absynta pamietam jak byłam na słowacji był ok 70-80% ciemnozielony i za 0,5litra chyba z 50zł ..ale dokladnie nie pamiętam:P
-
Ja strasznie lubię ''Śliwowice''!! Jest też dobra i szybko przechodzi:] Polecam!
Acha jest takrze tania o ile pamiętam to mi ktos przywoził 0,5 za 10zł więc niejest droga!
Uprawnienia umieszczania postów