Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Absynt

Mieszany widok

TylerPL
    Guest

Absynt

Od kolegów słyszałem że ta wódka ma jakieś fajne właściwości... I wiem że w polsce tego nie można kupić. Pewnie pił to ktoś z was. Jakie to ma dokładnie działania? I może jak ktoś z was mieszka blisko granicy, bądź często tam jeździ to by mi kupił a poźniej pocztą przysłał...? Ale to już piszcie na gg, albo na maila...

Re: Absynt

Sam probowalem, ale tylko nieduza ilosc(jakies 3 czy 4 kielichy), no akurat ja nic nie odczulem. Ale kumple wtedy wytrabili tego troche wiecej no i mieli fajna faze z tego co bylo widac. Ale halucynacji chyba nie mieli. A trunek bardzo smaczny Smakuje jak syropik

ponczos
    Guest

Carrefour - 0.5 albo 0,7 - 68 zł. Legendy są prawdziwe, ale obecnie to poprostu będziesz miał fajną fazę.

TylerPL
    Guest

Widać nie o tym samym mówimy bo ten o którym mówie na 100% w polsce jest zakazany

Na Słowacji jest dostepny. Teoretycznie ma dzialanie halucynogenne, ale nie odczulem nic takiego. Krasnal z ktorym pilem tez nic nie zauwazyl. Faktycnzie jest smaczny, duzo lepszy niz czysta wodka.

ponczos
    Guest

O tym samym.. Po wejściu do Unii już nie jest zakazany. Takie mam informacje.

ponczos
    Guest

A w Kerfurze widziałem na własne oczy. Chyba że Absynt to nie Absynt..

a wiec to jest tak ze to ma duzo % a mało środka który powoduje haluny ten śroodek to piołuń czy coś takiego juz nie pamietam i zanim bedzie sia mialo halucynajcje to juz sie nie bedzie mogło chodzić no chyba ze ktoś potrafi wypić litr wódki no to moze coś zobaczy ... ale nawet po litrze normalnej wodki pewnie można coś zobaczyć ;D

Absynt to Absynt i mozna go kupic w Polsce, choc nie wszedzie. Produkuje go jakas firma holenderska na terenie kraju.

nie każdy absynt to absynt, oryginalna receptura miała w składzie wyciąg z piołunu, któy powodował "witkiewiczowsie" halucynacje, związek zawarty w tym wyciągu zaczęto zastępować innymi, pozatym widoczna jest tendencja zmiejszania ilości % w tym trunku, oryglanalie było ich baaaardzo dużo, a teraz cieżko już o 70% absytn, za to coraz łatwiej o 50% i słabsze... ;-(

Uprawnienia umieszczania postów