Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Nhadu

Mieszany widok

mispushupek
    Guest

Nhadu

morze by tak wymyślic nazwe polską tego pająka ?? niewie, czy trafi,łem do dobrego działu

cyclosternum
    Guest

Re: Nhadu

ale po co polskie nazwy tylko mieszają jest to nie potrzebne

ponczos
    Guest

To się bardziej do Przykrych doświadczeń nadaje..

chrzanu
    Guest

stary po co ci polskie nazwy ?? i tak nikt ich nie używa.
    a morze to jest szerokie i głebokie więc jak coś to możemy wymysleć polską nazwe, ale po co...

Kretschmer
    Guest

Bo Polacy nie gęsi, swój język mają

tia, mają i potem wynikają z tego nieporozumienia i błędy w nazewnictwie.

Co to jest nhadu? pewnie chodzi ci o brazilopelme colloratovillosum?
    A polską nazwe mozna wymyslec-ale taką zeby sie do telewizji nadawała np.Brazylijski agresywny ptasznik kolorowoowłosiony,albo agresor brazylijski włochaty(to apropo "mysliwego z Trynidadu") w ostatecznosci włochacz rudzielec
    Po co komu głupie polskie nazwy?Tak trudno zapamietac pare wyrazów po łacinie?
    Pozdrawiam Robert

A to to nie jest Nhandu colloratovillosum? Myslalem ze taka nazwa obowiazuje a Brazilopelme jest przestazala...:/ Musze zmienic podpis na pojemniczku teraz:P

Nie wiem która w tym momencie jest aktualna.Systematycy są jak kobiety-zmieniają zdanie non stop.Dla mnie to brazilopelma,tak jak spinifer to spinifer a nie jakas tam "usambara"-to kwestia przyzwyczajenia a nie zmiennosci mody.Sprawdz gdzies na stronkach które sie tym zajmują i bedziesz wiedział.Dla mnie to zawsze bedzie brazilopelma tak jak vitalius cristatus nie stanie sie nagle nhandu chromata
    Pozdrawiam Robert

Uprawnienia umieszczania postów