-
Re: Dla użytkowników tatuaży - weszłam do grona ;-)
Zajefajny Ja zrobilem sobie na 18-tke kod kreskowy z PESELem:P A co... Przyjemne z pozytecznym. Przydal sie juz po tygodniu jak poszedlem wypelnic wniosek o dowod osobisty. Okazalo sie ze tam trezba podac PESEL a ja nie mialem go nigdzie zapisanego oprocz tatuazu No to bach-noga na stol, czytam i spisuje:P Pani w okienku sie na mnie jak na debila patrzyla, ale co tam.
A smarowalem zwyklym kremem Nivea. Sprawdzil sie doskonale. Wszystko sie przyjelo elegancko, a strupa mialem jakies 3-4 dni. Co do kapieli to nie mialem takich problemow, po prostu kolano nad wode i tyle. Bo mam go wlasnie pod prawym kolanem, po prawej stronir tak jakby na ukos... Na tych wszystkich sciegienkach.
-
Podjełas trudną decyzję Sam się zastanawiam nad tatuażem.... jednak to zostaje na zawsze. Jeżeli zorbie to ładyce - w oficjlanym ubraniu w pracy nigdy nie będzie go widac bo np. przez biała koszule na raminiu może prześwitywać.
-
jak sie nosi prześwitujące koszule to napewno...
-
ja mam trzy tattoo:
ramię, brzuch i wewnętrzną część dolnej wargi.
wszystkie (prócz wargi oczywiście) traktowałem alantanem i było OK.
nie szkrobaj, smaruj - będzie dobrze.
mam nadzieję, że robiłaś ten tatuaż w porządnym studio.
szkoda by było zmarnować tak piękny kawałek ciałka słabym tuszem położonym przez pseudo tatuażystę.
oby za dwa lata nadal był czarny i miał ostre kontury.
BTW: zamkneli moje ulubione studio w katowicach - nie mam gdzie zrobić plecków :-(
zna ktoś kogoś solidnego ?
-
Zapraszam do Lodzi na Manhattan... Czolowy salon na Eroticon. Babeczka-artystka, wie co robi. Pozatym ma fajniutka corke ktora na wizyty cie umawia:P
-
Właśnie nie mam pewności, jak często mam smarować Stefana maścią - czy ma być on non stop wilgotny, czy smarować tylko np. rano i popołudniu?? chyba lepiej, żeby sobie oddychał, choć niektórzy twierdzą, że tatuaż nie może być suchy... zgłupieć można :P
-
Obcy - koszule graniturowe ( biała i inne jasne) zawsze są częściowo prześwitujące
-
ja polecam studio sauron w Rudzie Śląskiej co prawda ja tam dziar nie robiłem bo jeszcze nie mam :-p ale słyszałem o tym studiu dużo super laty poza tym po samej galeri i nagrodach widac...
http://www.sauron.alpha.pl
-
możesz spac na brzuchu, ja spałem normalnie, i z wzorem jest wszystko ok.pozdrawiam
-
Cały czas wilgotny! To nie są tłuste mazidła więc "oddycha" bez trudu. Zmywaj mydłem dla spłukania złuszczonych fragmentów - w ten sposób strup będzie cieńszy i mniej się będzie wykruszał. Mam wytatułowane całe udo (od jednego kopa - 8 godzin na stole na początek) - wprawe w smarowaniu mam Pantenol lekko nawilża i łagodzi więc niezależnie od innych maści tym poprawiaj, można bez zmywania reszty w miarę potrzeby. Myć to można normalnie byle nie macerować godzinami w wodzie. strupa nie odrywać i nie skubać, choć przy dobrym smarowaniu strup powinien być bardzo cienki i bezproblemowy. jest też druga szkoła: suchy tatuaż (mało smarowania), ale widziałem efekty i nie polecam...
Uprawnienia umieszczania postów