Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Budowa Nowego Terra dla BOA

Budowa Nowego Terra dla BOA

Witam sprawa poruszana lecz proszę o pomoc.
    Buduję terrarium (szkic) dla BOA dusiciela, jest to mój pierwszy projekt wymiary 100cm(dl) x 130cm(wys) 60cm(gł) Boki z plyty 1,2cm , z przodu szyba 0,5cm, wentylacja z przodu na dole i z boku na górze, kamień grzewczy na niższej półce i lampa nad kamieniem , basen, podłoga częściowo z kamienia i gipsu z kablem grzewczym, częściowo piasek i drobna kora. Na górze oświetlenie jarzeniowe , w środku konar podobny jak na rysunku. Ścianki boczne i wyższa półka wrobione w gipsie i płaskich kamieniach.
    Proszę o poradę czy moje pomysły są odpowiednie i nie zaszkodzą w jakiś sposób wężowi, proszę też o informację co jeszcze powinno znaleźć się w terrarium. ( Szymon 604 614 152)

Kadar
    Guest

Re: Budowa Nowego Terra dla BOA

Odradzam żarówkę w terra (poparzenia).Lepiej aby była na zewnątrz i aby oświelała-nagrzewała wyższy punkt w terra.Tam będzie najcieplej.Czyli lepiej nad półką po prawej stronie a wentylacje górną przenieś na lewo.Tą z przodu zresztą też lepiej przenieś na lewą stronę. Nie będzie jej widać i nie będzie szpecić terra.
    Jeśli masz możliwość to może zrobić trochę wyższe.Mój boasek lubi chodzić po drzewkach-na podłożu jest rzadko.
    Sporo o budowie terra jest w dziale o wężach.
    Powodzenia.

ja dodam jeszcze, ze skoro polke masz z kamienia grzewczego to nad ta polka juz jest niepotrzeban zarowka, poniwaz to juz bedzie za gorace

kamien ok, lecz gips na podlodze to chyba nie jajlepszy pomysl poniewaz gdy waz sie zalatwi na gips on to wsiąknie, co po czasie powoduje nieprzyjemny zapach.pozdr.....

Już coś widać - jeszcze wykończenia i gotowe- co sądzicie????
    więcej fotek na stronie www.tester.konin.lm.pl

To już prawie końcowy efekt- jeszcze szukam konara

Uprawnienia umieszczania postów