Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Zdzisław Beksiński nie żyje

Re: Zdzisław Beksiński nie żyje

Droga Double! Nie rozumiem jaki związek może mieć jego orientacja seksualna człowieka z dokonaną zbrodnią. Czyżby w Polsce mordowano za coś takiego?
    Beksiński był dla mnie mądrym i pracowitym człowiekiem, za to go cenię. Wielka szkoda, że już go nie ma i że zginął w tak tragiczny sposób.

ponczos
    Guest

"Czyżby w Polsce mordowano za coś takiego?" - W Polsce morduje się za homoseksualizm, heteroseksualizm, krzywy uśmiech, brzydką fryzurę, nieświeży oddech, złotówkę, cichy chód, itp., itd. - moge tak do jutra...

BTW: Nie wiem o co chodzi, ale Beksiński miał około 11 ran kłutych, a wyczytałem dziś że ZOMO nie wyklucza że było to zaplanowane samobójstwo... Jedynym wyjaśnieniem takiej tezy jest to że prawdziwe okoliczności śmierci Beksińskego nie zostały ujawnione prasie.. Ale to i tak nie zmienia faktu że człowiek nie żyje..

P.S. do ogółu ludności + mała prośba: Masz zamiar zrobić elektroniczny znicz.. - wytatuuj go sobie na czole.. może zmądrzejesz..

"W Polsce morduje się za homoseksualizm, heteroseksualizm, krzywy uśmiech, brzydką fryzurę, nieświeży oddech, złotówkę, cichy chód, itp., itd. - moge tak do jutra..." - zgadzam się z Tobą. Ludzie giną z tych wszystkich powodów i bezpowodów. Chodziło mi tylko o bezsensowne doszukiwanie się przyczyn jego śmierci przez Double.

Kretschmer
    Guest

Bo jakaś pseudoprzyczyna była... przynajmniej ten kto zabił by ją znalazł więc Double nie powiedziała nic nie na miejscu...

macie może linki do jego obrazów w necie?

Atrax Robustus
    Guest

Eh
    To naprawde smutne.
    Beksinski to czlowiek legenda. Nie znam zbyt wielu malarzy, ktorzy potrafia oddac esencje mroku i wewnetrznych obaw czlowieka w tak genialny sposob.

Na szczescie do jego galerii mam jakies 8-9 minut drogi...

hmmm może nie jestem w temacie Beksińskiego ale czy on był homoseksualistą? Przecież miał żone i syna...

badzo wielu homoseksualistów ma partnerow hetero., zaklada rodziny i maja dzieci i prowadzą tzw "normalne, przecietne zycie". Ale to nie topic na tego typu sprawy. Chciałam tylko zauważyć, że niestety mogło się zdarzyc, ze artystę zabito np. za jego orientację seksualną - pewnie sami macie świadomość, za jakie błahe rzeczy ludzie potrafią zabić.

Łysek
    Guest

Wlasnie w Informacjach na Polsacie powiedzieli ze w zwiazku ze smiercia Beksińskiego zatrzymanu 3osoby (na razie tlyko tyle ujawniono)....
    Mam nadzieje ze zlapia sku!@#$%^& i powiesza za ja&& a pozniej ich dobija!
    Nie wyobrazam sobie aby taki (tacy) psychopaci mieli miejsce na tym swiecie!

Uprawnienia umieszczania postów