-
problem z kompem
a wiec ostatnio podjołem sie naprawy kompa kolegi.... zawieszał mu sie ciagle...w sumie to od zawsze mu sie zawiesza....myślałem ze to wina systemu...ale nie...poszedł format i teraz komp sie zawiesza przy instalacji systemu od nnowa nawet...i teraz jaka jest tego przyczyna dodam ze komp jest w miare dobry procek 1,7 ,grafika 64 mb...256 ramu (ddr) ..... jak myślicie czym to moze być spowidowane...moze procek sie przegrzewa...no sam nie wiem
-
Re: problem z kompem
mam ten sam problem z moim drugim kompem,ale on jest ciut poobijany.Non stop się wiesza,nic na nim nie można robić.
-
Może być wina procka, może być wina za słabego zasilacza, może być nie zgranie się jakiś pomponentów - spoóbuj powyjmować jakieś zbędne rzeczy z niego na czas instalacji - nagrywarki, karty muzycznie, modemy, karty sieciowe, karty TV i nie wiem co tam może jeszcze być. Jak wtedy nie będzie działać to zainstalij windows na swoim kompie, i spowrótem wóż mu dysk twardy. U mnie się kiedyś nie dało odpalić kompa i zainstalować wina właśnie przez karte muzyczną...
ŻYCZE POWODZENIA
-
Przede wszystkim sprawdz wiatraczek i temperature procka.
-
tylko ze nawet jeśli juz zainstaluje tego windowsa na swoim kąpie i wrzuce do niego to i tak bedzie sie zawieszał a wiec nie bardzo mnie to satysfakcjonuje...myśle ze to wina procka.... no jutro sie zobaczy ;]
-
Miałem podobny kłopot u kumpla. Po formacie sprzęt nie przyjmował systemu operacyjnego....... wykazywało błąd kopiowania plików przy 80-90 % instalacji. Okazało się, że jest całkowicie spalony RAM !!!!!! Spróbuj pokombinowac jak pisze Tyler..... może coś z przerwaniem ????!!!! Komputer wbrew pozorom są "bezdennie gupie"...... czegoś tylko zabraknie, drobnostki i koniec ......
-
Miałem to samo , też RAM spalony
Gdyby było coś z procesorem to by się resetował czy co... Procek też miałem zjechany , ale to nie wtedy co ram , i komp się resetował przy uruchamianiu...
-
Zainstalowanie wina na Twoim kompie pomoże o tyle że przynajmniej oddasz tej osobie kompa w takim stanie jak ona Ci go dała a nie gorszym... A z przerwaniami to na prawdę jest czasami dzika sprawa...
Uprawnienia umieszczania postów