Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Miesieczna przeysylka

Mieszany widok

Miesieczna przeysylka

miesiac temu ktos mi wyslalel 4 ptaszniki poczta polska!!! data nadania to 22.01.2005 a otrzymalem awizo dzisiaj::/ przesylka byla priorytetowa\a:/ czy moge dostaac odszkodowainie od poczty?? wkoncu to byl prirytet

Re: Miesieczna przeysylka

Nie bedziesz mogl uzyskac zadnego odszkodowania poniewazwysylka zwierzakow wedlug poczty polskiej jest zabroniona, takze wysylasz na wlasna odpowiedzialnosc.

to co jest w przesyłce ich nie powinno interesować możesz powiedzieć że tam było co innego :] A słuszałem ze jest takie odszkodowanie więc idź na poczte i powiedz im

Kretschmer
    Guest

Albo do sądu...

Ja bym poszedł na poczte co to ma znaczyć chyba na poczcie se jaja robią.

cyclosternum
    Guest

powiedz ze tam były ważne materiały do pracy/szkoły i ze przeznisz cos sie stało
    dobry wał nie jest zły :-p

na poczcie najprawdopodobniej będą kazali ci oszacować wartość przesyłki, więc wymyśl coś sensownego i nie wzbudzającego podejrzeń. A na rozpatrzenie wniosku reklamacji czeka się 2 tyg.

Łysek
    Guest

Sluchaj juz jestem z tym obyty - ale raczej z niedostarczeniem moich przesylek...
    Reklamacje moze wniesc nadawca na podstawie okazania dokumentu nadania. A wiec jesli to byl list zwykly to odpada! Ale jesli polecony lub paczka to idz na poczte.
    Za list polecony odszkodowanie wynosi ok 105pln + koszt wysylki
    A tak to wyglada:
    - idziesz na poczte do okienka reklamacji i mowisz co bylo nie tak i ze przesylka zamiast isc max. 3tygodnie szla miesiac.
    - dostajesz formularz i go wypelniasz (wycen swoja strate na ok 100pln)
    - czekasz teraz 2tyg. na odpowiedz w sparwie reklamacji
    - (zazwyczaj w 10/14dniu oczekiwania otrzymasz pisemko iz musza przeprowadzic wnikliwe postepowanie i nie moga udzielic odpowiedzi jednoznacznej w regulaminowym czasie, podadza date (jednak nie wiecej niz 10dni).
    - no i po max. 24dniach otzrymasz odpowiedz, jesli uznaja twoja reklamacje to dostaniesz pisemko informujace o tym.. i w ciagu 7dni roboczych od otzrymania pisam dostaniesz przekaz pieniezny z odszkodowaniem....

zycze powodzenia.

taa napewno, jak paczka zaginie wogóle i nie jest ubezpieczona to dają max 60 zł, a tu jak doszła, marne szanse na uzyskanie jakiegokolwiek odszkodowania...

sigsauer
    Guest

Raffee co ty piszesz, że wysyłka zwierząt jest zabroniona !!!! Katalog przedmiotów wyłączonych z przewozu pocztowego jest zawarta w regulaminie przewozu. Zwierzęta nawet żywe można normalnie przesyłać....... Weż sobie nawet awizo i przeczytaj z tyłu pouczenie....... napisane ja wół, jak i w jakim czasie odbierać żywe zwierzaki .... PEACE !!!

Uprawnienia umieszczania postów