-
olympus c 160 -problem
robie tym aparatem zjecia(nowe baterie). Po wykonaniu parunastu zdjec (choc bateria nadal pełna) nie moge robic nastepnych, naciskam migawke a tu mi sie swieci jedna lampka pomaranczowa i czuje jak sie cos przewija w aparacie. O co chodzi? nawet po kasacji paru zdjec, problem nadal jest ten sam. Najlepiej aby odp. osoby ktere maja ten aparat ale jak ktos inny wie o co chodzi to niech powie. Dodam ze po 30 min pracy baterie są nagrzane.
-
Re: olympus c 160 -problem
nie mam tego aparatu, ale jeśli baterie się grzeją to oznacza baaardzo duży pobór prądu przez aparat. niektóre cyfrówki tak mają(ale dotyczy to raczej starszych modeli).
"Po wykonaniu parunastu zdjec (choc bateria nadal pełna) ..." skąd wiesz, że bateria pełna nadal??
ja mam strasznie prądożerny aparat(cyfrówka z epoki wczesnego tranzystora łupanego) ale nawet ona nie dozgrzewa baterii.
-
pełna jest bo tak wskaznik pokazuje na ekranie. A wiec o co chodzi?
-
na podstawie doświadczeń z moim aparatem wiem, że zależność tego co pokazuje kontroler baterri w aparacie a tym "ile prądu w bateryjce zostało" jest bardzo różna. dla pewności kup sobie 2 zestwy baterii i jak aparat nie bedzie chciał działać na jednym to wsadź szybko drugi i zobaczysz czy wskażnik prądu baterri działa poprawnie.
-
ale dzis kupiłęm 4 djurasel, włozyłem 2 i po 15 minutach kicha, nastepne dwie -wytrzymał 30 min i znowu nie chce robic.Ale co z tym nagrzewaniem? moze gwarancje wykorzystac? A tobie ile wytrzymuje z nowymi bateriami?
-
Nie wiem czy to moze byc powodem ale moze to przez to ze ja robie wszystkie zdjecia na włonczonym monitorku. Przeciez mozna bez niego robic ale ja wszystkie robie z uzyciem monitora aparatu-to moze byc powodem ze baterie trzymaja 30-40 min
-
jak mozna uzywac baterii w aparatach cyfrowych ? To bardzo prądożerne urzadzenia.Moj dziala tylko na dobrych bateriach alkalicznych i to nie za dlugo ,ale dawno zrezygnowalem z nich na rzecz akumulatorkow .
Baterie -To strata kasy i tylko nerwy przy ciaglej ich wymianie
Kup sobie akumulatorki i ładowarke ,jeśli aparat nie jest wadliwy to napewno problemy sie skonczą . Jezeli na akumulatorach bedzie to samo tzn ,ze aparat nie dziala poprawnie i musisz go serwisowac albo wyrzucic.
-
ale nie zalamuj sie to jest dosc dobry aparat i wg. mnie na 99% problem tkwi w bateriach ,ktore sie po prostu nie nadają do aparatow cyfrowych ,nie ma sie co czarowac
Poszukaj na allegro tego o czym pisalem wyzej w sklepach jest zwykle drozej(internetowych takze)
Uprawnienia umieszczania postów