-
Re: Dogo Canario
O rejestracji ast nie pisalem ja tylko moja siostra ktora siedziala na moim koncie i sie dobrze bawila. Wychodzi na to ze ludzie z forum terrarystycznego wiedza lepiej i wiecej niz z forum o bullowatych (gdzie wszyscy maja takie samo zdanie na ten temat) i jeszcze by sie pewnie klucili, co do swojej racji z prawnikiem Wszyscy piszecie ze sie nie znam a sami nie potraficie podac zadnych konkretow a tym bardziej odpowiednich artykulow na potwierdzenie waszej wiedzy.
-
Na jaki temat?? Czlowieku zastanow sie co piszesz, bo to jest masakra...
Tak a przy moim konmpie wowczas siedziala moja babcia...buahahahhaa.....smieszny jestes, bo zarzucasz innym brak wiedzy, ktorej sam nie posiadasz....
Nie bede zasmiecal wiecej tego posta i odpisywal "znafcy"...
-
Niech ktos zamknie ten tematbo robi sie to nudne. Ciekaw jestem tylko stopa co potrafil bys powiedziec o molosowatych i bullach poza netem bo teoria nie poparta doswiadczeniami jest go... warta.
-
I po raz ostatni mnie sprowokowales....mam bulla....i nie musze na pewno Tobie udowadniac zadnego doswiadczenia, z reszta z udowadniania wyroslem....
Mysle , ze Twoje wypowiedzi w tym topicu jak i zalozonym przez Ciebie o rejestracji ast same za siebie mowia jaki to z Ciebie fachura...buehehehehe...
-
Bo nie byl bys w stanie nic udowodnic i to ty starasz sie pokazac na forum jako wszystko wiedzacy majac jednego bulla a jedyne co potrafiles napisac to ze ja nic nie weim. Ja w przeciweinstwie do ciebie nie wstydze sie powiedziec ze moja wiedza o bullach nie jest jeszcze zadowalajaca mimo ze mam 3 i troche wiecej doswiadczen. I nie po to kupuje sie psa z jak najpewniejszego zrodla, jedzi na szkolenia i spotyka z innymi ludzi majacych sporo wieksze doswiadczenie zeby jakis koles pisal ze nie wiem nic. Ja w przeciwienstwie do macias nie traktuje tego jak kolejne hobby tylko milosc do czworonogow i opinie takich jak ty mam gleboko w du... I nie rozumiem po co tu jeszcze piszesz skoro napisales ze nie bedziesz odpowiadal na posty takiego ZNAFCY jak JA???
-
Rafee...stopa jest niezrównoważony chyba jakis,od razu awanturę rozkręcił tacy ludzie nie powinni miec żadnego psa-nawet jamnika A tak na marginesie to jednak jestem za tym by kontrolować populację tych psow;niestety wiekszosc posuadaczy psow ras uznanych za niebezpieczne nie powinno ich miec,az mnie krew zalewa jak widze jacy goscie chodzą z bulami albo pitami-cos strasznego!!!Jestem za tym,by powolac komisję ktora bedzie sprawdzala czyies ma odp warunki,czy jego pan sie nadaje do posiadania psa,komisja taka mialaby tez orzekac czy pies jest np pitem czy kundlem(zreszta mieszanki tych ras moga byc niebezpieczne jeszcze bardziej)i reagowac jakby co...Tylko pojawia sie problem:a mianowicie schroniska są przepelnione a polowa psow musialaby byc odebrana wlascicielom-i co wtedy?Tego cholera nie przemyslalem-ma ktos jakis pomysl? PS Jestem za kupowaniem w dobrych hodowlach-nie pokątnie na bazarach,psy najczesciej sa produkowane masowo,szczeniaki sa w fatalnej kondycji,zarobaczone,nierzadko chore...Takze jezeli pies(jakiejkolwiek rasy) to z dobrych hodowlii,mieszance kastrowac/sterylizowac i problem bezdomnych by sie zmniejszyl moim zdaniem a pseudohodowle z braku znytu same by upadly i po klopocie
-
Rickson i po ch** wcinasz sie miedzy wodke a zakaske?
Nie wiesz o co chodzi a klapiesz dziobem....masz jakis problem?
-
A nie bede juz pisal o "rafim", bo to co pisze to jak dla mnie masakra...kazdy kto sledzil tamte wypowiedzi i przeczyta te to sam ma jakis obraz tego typa....
Wowczas rejestrowal amstafa niby,hehe teraz sie wypiera ze to siostra....przypomne ze rozmowa sie urwala jak mial udowodnic rejestracje psa ktory nie jest na liscie:]
Szybko nabyles kolejne psy i chyba amstaffy a nie bulle? nie chce jzu mi sie wiecej na ten temat pisac, po prostu nie rozumiem postawy takich &*^%$# jak wyzej....nie zna sytuacji a jedzie...
-
Wszystkie dogo canario jakie znam ze spacerów z psami u mnie w miescie sa lagodne i z chatakteru na dworzu porownalabym je do AST, ostatnio na wystawie molosow mialam przyjemnosc rozmawiac z jednym z hodowcow DC i mysle ze przy odpowiednim, konsekwentnym wychowaniu i scisle ustalonej hierarchii od malego dogo canario jest przemilym przyjacielem,a sam jego wyglad budzi respekt i pobudzanie w nim agresji byloby totalnym nieporozumieniem.
Hodowle:
http://www.tosainu.nsi.pl/
http://www.hodowlabarbarian.prv.pl/
Uprawnienia umieszczania postów