-
Re: Dogo Canario
Rafee...stopa jest niezrównoważony chyba jakis,od razu awanturę rozkręcił
tacy ludzie nie powinni miec żadnego psa-nawet jamnika
A tak na marginesie to jednak jestem za tym by kontrolować populację tych psow;niestety wiekszosc posuadaczy psow ras uznanych za niebezpieczne nie powinno ich miec,az mnie krew zalewa jak widze jacy goscie chodzą z bulami albo pitami-cos strasznego!!!Jestem za tym,by powolac komisję ktora bedzie sprawdzala czy
ies ma odp warunki,czy jego pan sie nadaje do posiadania psa,komisja taka mialaby tez orzekac czy pies jest np pitem czy kundlem(zreszta mieszanki tych ras moga byc niebezpieczne jeszcze bardziej)i reagowac jakby co...Tylko pojawia sie problem:a mianowicie schroniska są przepelnione a polowa psow musialaby byc odebrana wlascicielom-i co wtedy?Tego cholera nie przemyslalem-ma ktos jakis pomysl? PS Jestem za kupowaniem w dobrych hodowlach-nie pokątnie na bazarach,psy najczesciej sa produkowane masowo,szczeniaki sa w fatalnej kondycji,zarobaczone,nierzadko chore...Takze jezeli pies(jakiejkolwiek rasy) to z dobrych hodowlii,mieszance kastrowac/sterylizowac i problem bezdomnych by sie zmniejszyl moim zdaniem a pseudohodowle z braku znytu same by upadly i po klopocie
Uprawnienia umieszczania postów