-
Re: Dogo Canario
Lista 33 niebezpiecznych ras wedlug MSWiA (http://pitbull-kosmos.blog.onet.pl/2...803,index.html)
Lista ta pochodzi z depeszy Polskiej Agencji Prasowej z dn. 17 marca 2003
1. amerykański staffordshire terrier
2. amerykański pit bull terrier
3. perro de presa mallorquin
4. buldog amerykański
5. bulterrier
6. bullmastiff
7. cane corso
8. dog argentyński
9. dog de Bordeaux
10. fila brasileiro
11. mastif
12. mastif angielski
13. mastif hiszpański
14. mastino napoletano
15. mastif pirenejski
16. mastif tybetanski
17. perro de presa canario
18. tosa inu
19. beauceron
20. bouvier des Flandres
21. czarny terier
22. doberman
23. dog niemiecki
24. owczarek niemiecki
25. rottweiler
26. sznaucer olbrzym
27. akbasz dog
28. anatolian karabash
29. moskiewski stróżujący
30. owczarek kaukaski
31. owczarek południoworosyjski
32. owczarek środkowoazjatycki
33. hovawart
Lista ta moze wejsc w zycie nawe w tym roku(oby nie). A jezeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.
-
22. doberman
23. dog niemiecki
24. owczarek niemiecki
25. rottweiler
26. sznaucer olbrzym
ja tylko nie rozumiem ...czemu te psy? I tak jestem za pieskami ze schroniska... nie potrzebna mi czysta krew by kochać i być kochaną przez nie. A psy to moja największa pasja...poprostu są kochane
-
Dziwne ale niewidzę tegocałego dogo canario na tej przepięknej liście:/ A ty reffe wali mnie to żę twoja babka czy ciotka jest prawnikiem, i jeśli niewiesz ile ja znam się na psach to nic nie pisz. Bo tak się może składac że wiem duzo więcej niz ty:/!!
-
11. perro de presa canario, demonie.
-
>tak się może składac że wiem duzo więcej niz ty:/!! Buahaha
Jezeli nie wiesz ze Dogo Canario to Perro de Presa Canario (pies kanaryjski) to zapewne twoja wiedza jest ogromna i nic tylko ja chlonac od ciebie Hahaha
-
Raffe Ty geniuszu!Rzeczywiście nie tylko Demonowi udowodniłeś swoją wiedzę o psach ale i mi... Pzreczytać posta Awikulari i go dobrze zinterpretowac..to dopiero jest wyczyn może troche powstrzymaj emocje
-
Nie stwierdzilem tego po przeczytaniu posta awikularii poniewaz kiedys zastanawialem sie nad zakupem Dago Canario a prawidlowa nazwa i pochodzenie psa to podstawa jaka powinno sie wiedziec. Nie jestem zadnym geniuszem tylko interesuje sie tego rodzaju psami bardzo dlugo i moge sie wypowiedziec w tym temacie, gdyby on dotyczyl jamnikow czy chartow to bym nic nie pisal.
-
Buahahahah jak widze wypowiedzi niejakiego "Raffie" to normalnie az noz sie w kieszeni otwiera...
O czym Ty czlowieku mowisz, pouczasz innych, a jakis czas temu [dla tych co sledza ta forum pewnie beda wiedziec o co chodzi]...mowiles o rejestracji amstaffa, miales dac jakies dowody i nic[cos o zmianie prawa,hahaha]
"...troche wiem poniewaz mam ciotke prawnika ktora zna sie troche lepiej na tym niz ktos tu z forum..." no gatulacje wszechwiedzacej CIOCI...masakra....
W ogole jakies brednie piszesz...nie tylko Ty...LUDZIE jak nie macie pojecia na dany temat to nie piszcie tego co sie Wam wydaje czy co uslyszeliscie gdzies "pod budka z piwem", bo przez takie wypowiedzi to forum traci na wiarygodnosci/wartosci...w koncu zacznie zechecac do zagladania...
Pozdrawiam piszacych NA TEMAT!!
peeeeeaacceeeeeeeeee!
-
17. perro de presa canario , awikulario:]
-
Dzieki za odpowiedzi pomimo tego ze zrobil sie na koncu maly off-topic
p.s. Dziwi mnie ze na liscie psow agreswnych czy jakichs tam jest Bouvier des Flandres...mialem takiego psa przez 12 lat i zupelnie sie z tym nie zgadzam...powinni dopisac tam chyba jeszcze R.Beger,A.Leppera itp
Uprawnienia umieszczania postów