Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Dogo Canario

Re: Dogo Canario

nie wiem skąd wziąłeś tą listę,ale kiedyś w "Moim Psie" była ta lista publikowana i o ile dobrze pamiętam nie było tam ani rotwailera ani Buldoga ani tym bardziej owaczarka kaukazkiego(bo po co?!). A tacy ludzie jak Wy doprowadzają mnie do szału. Kupowanie psa z powodu mody <EHH...>. A co do chorego prawa, to w związku z tymi psami jest to uzasadnione. Połowa młodzików z osiedli ma takie psy. Za 3-4 lata część tych psów(w najlepszym wypadku) trafi do schronisk gdyż już się znudzą. A w tym gorszym przypadku stanie się nieszczęście.Gdyż nieumiejętne wychowanie doporowadzi do agresji, pogryzienia, przez co pies będzie musiał być uśpiony. To jest duża odpowiedzialność. I nie piszę tego tak o z nieba. Niestety mam takiego kolegę,który od szczeniaka poił psa piwem(dla zabawy,oczywiście nie zawsze), pies ma upodobanie do ludzkich nogawek i nie da się go przekonać by puścił jak już złapie tak samo jak z innymi rzeczami jakie sobie upatrzy,pies poprostu zdominował właściciela i już mu wszystko wolno,a do tego siła i determinacja ,nieraz podczas zabawy sie na mnie rzucał... dobrze że chodzi z nim w kagancu. A zawsze broniłam psy agresywne bo wiem że to wina właścicieli;/ a na psy powinno się wydawać pozwolenie,jak na broń dopuki ludzie nie zmądrzeją...

"Lista psów uznanych za niebezpieczne" owszem ale nie ma czegos takiego jak "zakazana lista" i normalnie az mi zal ludzi co tak pisza. A co do schronisk to trafiaja tam psy wlasnie bez papierow kupione z powodu mody. I te 11 ras ktore zostalo uznane za potencjalnie niebezpieczne ma sie rozszerzyc do 33 i jak ja znajde to podam linka.

Gdanszczanka napisał(a):

iem skąd wziąłeś tą listę,ale kiedyś w "Moim Psie" była ta
    > lista publikowana i o ile dobrze pamiętam nie było tam ani
    > rotwailera ani Buldoga ani tym bardziej owaczarka
    > kaukazkiego(bo po co?!).
    Z internetu. A kaukaskie były tam od zawsze:P innych ras niepamiętam

ludzie jak Wy doprowadzają mnie
    > do szału. Kupowanie psa z powodu mody <EHH...>
    :| psa z powodu mody?? ja nie kupuje akurat, a to ze sie podoba to ina sprawa, jednemu sie podoba ratlerek innemu bandog

.
    o chorego
    > prawa, to w związku z tymi psami jest to uzasadnione. Połowa
    > młodzików z osiedli ma takie psy. Za 3-4 lata część tych psów(w
    > najlepszym wypadku) trafi do schronisk gdyż już się znudzą. A w
    > tym gorszym przypadku stanie się nieszczęście.Gdyż nieumiejętne
    > wychowanie doporowadzi do agresji, pogryzienia, przez co pies
    > będzie musiał być uśpiony. To jest duża odpowiedzialność
    Zgadzam sie w stu procenatach

zawsze broniłam psy
    > agresywne bo wiem że to wina właścicieli;/ a na psy powinno się
    > wydawać pozwolenie,jak na broń dopuki ludzie nie zmądrzeją...
    Veto po co pozwolenia? nawet z ratlerka mozna zrobic psychola. Zamiast pozwolen powinno sie robic testy ludziom którzy chca je kupic

Raffee nie wyczułes ironii?? <lol>

ale przecież na pozwolenie na bron trzeba mieć zrobione testy...własnie o to mi chodziło

raffee nie wiem co miało oznaczać stwierdzenie "aż mi żal" ludzi co tak piszą... jestem członkiem związku kynologicznego już od dłuższego czasu... znaczy w świetle prawa tata jest bo niby jeszcze jestem za młody, często jestem na wystawach i kynologia to moje prawdziwe hobby a stwierdzenie "zakazana lista" chodziło mi o to ze są to psy uznane za nbiebezpiecze na które niby czeba mieć pozwolenie ale i tak nikt tego nie przestrzega zresztą psy bez rodowodu są uznawane jako zwykłe kundelki w sweitle prawa oczywiście.. a pozatym ja sznaucera miniaturowego nie kupiłęm z powodu mody/! tylko dlatego ze ta rasa mi sie podoba a w najbliższym czasie planuje kupic cane corso i tez nie ma jako takiej mody na te psy poprostu podoba mi sie ta rasa i powinien wyrosnąc z niego niezawodny stróż a psy które są na liście którą podal azzureus zeczywiście są na takowej liście a nei jak powiedziałą gdanszczanka nie są tam zamieszczone a jeśli chce sie psow tych ras używać do hodowli czeba zrobić z nimi test psychiczne

sorka czeba zrobić im testy psychologiczne, a u niektórych ras równierz na dysplazje..

Mam kaukaza i jakoś malo kogo to obchodzi

Raffe to twuj cytat: ''normalnie az mi zal ludzi co tak pisza'' A mi jest żal ciebie! Do wszystkiego sie dopierdalasz a sam huja wiesz! Więc jak ci się niepodoba że ktoś sobie źle napisał to spadaj z tego forum albo się nie czepiaj!

Nie dopi... sie do wszystkich tylko do macias ze uzyl okreslenia (zakazana lista) a ze zrozumialem to w ten czy inny sposob to moja sprawa. O rejestracji psow uznanych potencjalnie za niebezpieczne troche wiem poniewaz mam ciotke prawnika ktora zna sie troche lepiej na tym niz ktos tu z forum i wszystkie info mam od niej. Forum po to jest zeby wyrazac swoje opinie i jezeli tobie sie to nie podoba ze wyrazam swoje zdanie w ten czy inny sposob to po prostu nie czytaj tego i nie wyrazaj swojego zdania na temat o ktorym zapewne nie masz zielonego pojecia.

Uprawnienia umieszczania postów