-
Re: Dogo Canario
nie wiem skąd wziąłeś tą listę,ale kiedyś w "Moim Psie" była ta lista publikowana i o ile dobrze pamiętam nie było tam ani rotwailera ani Buldoga ani tym bardziej owaczarka kaukazkiego(bo po co?!). A tacy ludzie jak Wy doprowadzają mnie do szału. Kupowanie psa z powodu mody <EHH...>. A co do chorego prawa, to w związku z tymi psami jest to uzasadnione. Połowa młodzików z osiedli ma takie psy. Za 3-4 lata część tych psów(w najlepszym wypadku) trafi do schronisk gdyż już się znudzą. A w tym gorszym przypadku stanie się nieszczęście.Gdyż nieumiejętne wychowanie doporowadzi do agresji, pogryzienia, przez co pies będzie musiał być uśpiony. To jest duża odpowiedzialność. I nie piszę tego tak o z nieba. Niestety mam takiego kolegę,który od szczeniaka poił psa piwem(dla zabawy,oczywiście nie zawsze), pies ma upodobanie do ludzkich nogawek i nie da się go przekonać by puścił jak już złapie tak samo jak z innymi rzeczami jakie sobie upatrzy,pies poprostu zdominował właściciela i już mu wszystko wolno,a do tego siła i determinacja ,nieraz podczas zabawy sie na mnie rzucał... dobrze że chodzi z nim w kagancu. A zawsze broniłam psy agresywne bo wiem że to wina właścicieli;/ a na psy powinno się wydawać pozwolenie,jak na broń dopuki ludzie nie zmądrzeją...
Uprawnienia umieszczania postów