Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Kłucie!

Kłucie!

Witam chce sobie przekłuć ucho domowym sposobem! Chciałem się zapytać jak mam to robić krok po kroku i czym?(najlepiej). Jak zadbac o dobra higienę? za odpowiedzi wielkie dzięki!!

cyclosternum
    Guest

Re: Kłucie!

najlepiej puzdz do apteki kup igøe 1,2 i przekuj bez żadne go korka czy ziemniaka
    co do chigieny to przemywaj 2/3razy dzienie solą fizjolgiczną lub wodą utlenioną
    przez jakies dwa tygodnie i to wystarczy

cyclosternum
    Guest

http://www.wildcat.pl/.
    tu jest więcej informacji

? Jeszcze chcę sie spytac czy to bardzo boli? bo jedni mi mówili że strasznie ich bolało a inni że nawet im sie krew nielała! ps. niemożna zrobic naprzykład igłą zwykłą, czy tylko tymi aptekarskimi do szczykawek? A o co chodzi z tym ziemniakiem?

cyclosternum
    Guest

mnie osobiscie nic nie bolało...
    u mnie krew sie lała różnie raz bardzo (dwie chusteczki pełne krwi) a innym raze to naed kropla nie poleciała więc to bywa różnie
    co do igły to aptekarską bedzie naj lepiej no nie bedziesz musiał na chama przepychac kolca przez rane tylko włorzys go do igły i przeciągniesz proste

tez sam sobie przebiłem ucho - najpierw woda kolonska przemyłem ucho a pozniej przekułem igłą - mnie nie bolało a poleciała mi tylko kropelka krwi ;]

czym sobie przebijałeś KaMiL_15??

cyclosternum
    Guest

a własnie se przypmniałem ze pierwszy raz ucho przebiłem se agrafką i puzniej kolczyk na chama przepychałem

napisałem że igłą - ta z apteki

no właśnie jak z tym że czeba włożyć potem kolczyk? Jak się przebije trzeba włożyć odrazu kolczyk? I czy można go ściągać? Niechce żeby starsi wiedzieli że mam kolczyka! Ja niemam igły z apteki a chce to zrobić dziś! Będę prubował zwyczajną igłą tylko jak potem wcisnąć tam kolczyk? I co to była ta metoda z ziemniakiem? i jak mam to zrobić położyć na czymś ucho i przebić silno czy jak?

Uprawnienia umieszczania postów