Off-Topic do TylelPL: Z tego co wiem to METRO wydawane jest przez Agorę (Gazeta Wyborcza), ale swoim stylem oraz rangą zamieszczanych informacji nie odbiega daleko od Faktu i Super Expressu. Również prawie codziennie rano mam ją w rękach, ale również mam niejaki Metropol i są to całkowicie różne wydawnictwa!! METRO ma tematy dnia typu: "Rydzyk sprzedaje wino ze swoją podobizną" i jest to news podnoszony do rangi, prawie że, sensacji!! Jak widać Agora zauważyła że brukowce w Polsce dobrze się sprzedają i też chcą się właczyć do złotego (niestety) interesu.

P.S. Tak się składa że mam dobre porównanie większości gazet (mama pracuje w drukarni, więc prasy codziennej mam pod dostatkiem) i jeżeli Fakt uważasz za "szmatę", z czym w pełni się ZGADZAM, to miej też obiektywne zdanie na temat METRA, które naprawdę próbuje dościagać Faktowo-SuperExpressową konkurencję!! Proponuję wziąść obydwa tytuły (Fakt i Metro) i kartka po kartce skonfrontować.. Nawet nie masz pojęcia ile podobieństw zauważysz!! )

A co do tematu: Twój skan tylko potwierdza to co powiedziałem, a wiem to z innego źródła, dlatego w tym przypadku METRO mówiło prawdę... ale czy w jakiejś innej gazecie widziałeś podobny artykuł?? No może poza Faktem i Super Expressem?? ;]