-
Re: K-PAX
no ale z teleskopu zwykłego by nie odkrył tak odległej galaktyki. A inne dramaty ktore uwazam za swietne to:
skazani na showsane(nie wiem dokladnie jak sie to pisze), zaklinacz deszczu, filadelfia
-
no wlasnie ze zwyklego teleskopu jak mial odkryc galaktyke ktorej nie mogli zobaczyc teleskopem super extra wypasionym (zapomnialem nazwy :P)
-
a trudniejsze to moze jeszcze Adwokat Diabla
-
Jak chcecie trudny film do zrozumienia to polecam Lyncha. Zagubioną autostadę albo Mulholland drive.
W K-PAX'ie co takiego trudnego do zrozumienia było ? Są 2 wersje, które reżyser (a właściwie autor książki) zostawił nam do wyboru. Albo Prot był z K-PAXa albo był chory psychicznie. Wybór należy do nas. Ja sobie wybrałem tą pierwszą wersję.
-
Obejrzyj sobie "memento" ciekawie film zrobiony ale warto obejrzez chocby po to zeby zobaczyk koncowke filmu ;]
-
Tyler, film jest zrealizowany na faktach, tzn na podstawie ksiazki ktora napisal pewien psycholog opisujac sesje ze swoim pacjentem
-
Eee... To nie wiem, teraz co powiedzieć. Myślałem że to jest tylko wymysł scenarzysty. A skąd to wiesz?
-
Przede wszystkim to piekny, poruszajacy film. Sadze, ze nie ma zbytnio sensu dywagowac, czy K-PAX istniala naprawde, czy tez tylko w wyobrazni glownego bohatera (choc zdecydowanie stawiam na drugie). To tak samo jakby spytac, czy drozd, ktory wywowal tak wielkie poruszenie wsrod pacjentow, istnial naprawde. Otoz uwazam, ze zarowno K-PAX- planeta szczesliwosci, jak rowniez wspomniany juz drozd, to jeno symbole. Symbole milosci, dozgonnej przyjazni, wiary w cuda, dajace nadzieje na wykaraskanie sie chocby z najciezszej sytuacji (jak chociazby choroba psychiczna). Uwazam, ze "K-PAX" nie powinien byc rozpatrywany w kategoriach czysto filmowych, lecz traktowany glownie jako przepiekna, madra przypowiesc. A takich obrazow, niestety, brakuje.
Uprawnienia umieszczania postów