Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: K-PAX

Mieszany widok

K-PAX

Kto oglądał ten film niech podzieli sie ze mną swoja opinia na temat bohatera głownego(kim był, czym mógł byc K-PAX)-wiadomo planetą ale moze to miało znaczenie symboliczne? Wogóle co myslicie o tym filmie. Mi sie podobał ale nie do konca moge dojsc do odp. na powyzsze pytania-oczywiscie mam przypuszczenia ale chce poznac wasze

Deathscythe
    Guest

Re: K-PAX

Ja ogladałem ten film i bardzo mi się podobał. Trochę cieżki ten film, ale ja go mniej wiecej zrozumiałem :]

ja tez ale chce wiedziec co myslą inni-ciezki był ale wart uwagi

Kurna,drugi raz obejżałem ten film,i drugi raz się nad tym zastanawiam.Są wg. mnie tylko dwie możliwości:

1.K-Pax to planeta,ktorej mieszkańcy są jakby duchami?Potrafią opętywać ciała??nie wiem,ale jakby nie potrafili,to jak wyjaśnić że główny bohater przebywał w ciele niedoszłego samobójcy??

2.Planeta nie istniała realnie,tylko w głowie głównego bohatera.Facet po próbie samobójsta postradał zmysły lub coś w tym rodzaju:/

Nad tym filmem można dłuuugo wywodzić

M.I.R.A.S.
    Guest

Podczas hipnozy , ten jego przyjaciel był nim 5 lat wstecz i cierpiał na rozdwojenie jaźni. Gdy się czegoś bał wzywał swoją drugą osobowość i przez to jakoś przechodził. Po szoku (morderstwo) neiw iedział która osobowość jest prawdziwsza i wkręcił sobie że jest z K-Pax. Nie wiem czemu ale przypomina mi "Małego Księcia".

No i film ma tez drugą stronę medalu którą mniej więcej wyczaiłem ale nie umiem tego opisac . To by było na tyle.

MIRAS podal chyba najsensowniejsza interpretacje lecz co powiesz na jego nie przecietna wiedze i odkrycia na temat astronomi. Czyli jednak tworcy filmu chcieli aby widz nie byl do konca pewny jak to bylo i kim byl glowny bohater.

TylerPL
    Guest

Wiecie... Ja się też nad tym długo zastanawiełem i doszedłem do wniosku że to tylko film i wytwór wyobraźni scenarzysty... Tak więc można się zastanawiać, ale to i tak do niczego nie doprowadzi... Facet był z K-Pax'a i wrócił tam razem z Bess (to kluczowa postać, gdyż ona na prawdę wróciła). Też ważna była jego ogromna wiedza astronomiczna. Ale to niestety dalej tylko film...

P.S. Ja tam wierze, że on był z P-Paxa!!!

Ja takze mialem dwie opcje ze tak jak ktos wsponial oni jedynie pozyczali ciala od ziemian na jakis czas a potem wracali do siebie na K-Pax, a Bez zniknela bo byla czlowiekiem i tam cos z nia zrobia ( bez skojarzen :P), druga opcja to rozdwojenie jazni o ktorym juz ktos napisal ale jak wtedy wytlumaczyc znikniecie Bez i super wiedze o astronomii ?? Moim zdaniem film byl sredni dlaczego bo mial duzo niedopowiedzen np. czemu nie pokazali pozniej tych astronomow czy astrofizykow ze nie chcieli go dalej wypytywac, no i glowny problem to Bez, wsumie K-Pax to mogl byc tez wytwor jego wyobrazni ale skad wtedy ta wiedza?? Film uwazam za godny polecenia poniewaz przekazuje duzo o zyciu.

Ps.
    Smieszna byla rozmowa z psem
    Pozdrawiam

M.I.R.A.S.
    Guest

A znacie może podobne filmy?Tzn. Takie trudniejsze do zrozumienia.

Deathscythe
    Guest

Jego wiedza astronomiczna wzieła się z tego ze jak był w hipnozie to sam powiedział ze miał tylko teleskop w domu i sie uczył. chyba :] A takie podobne cieżkie filmy to np. Vanilla Sky i trochę Efekt Motyla

Uprawnienia umieszczania postów