Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Cyfrowka do 1000zl ( ? )

Atrax Robustus
    Guest

Cyfrowka do 1000zl ( ? )

Hej
    Mam taki problemik, bo bede dysponowal pewna $uma pieniedzy (900-1000)zl i chcialbym w koncu jakas cyfrowke kupic.
    Sprawdzilem troche w archiwum, ale dowiedzialem sie jedynie, o jakiej rozdzielczosci aparat moge kupic po tej cenie :>

Wiec jak ktos z Was je obcykany w temacie, to prosilbym o rady dot. marki itd.
    Jezeli ktos z was kupil cos w tej granicy cenowej, to piszcie, jak sie tym w ogole zdjecia robi i jaka jakosc :>
    Pzdr.

Re: Cyfrowka do 1000zl ( ? )

zalezy gdzie chcesz kupować? rozmiar apratu itd., w tym przedziale cenowym dosyć solidnym aparacikiem bedzie np. Canon a75 kupisz go np w media markt za tą cenę i chyba jak sie nie myle z 2 letnią gwarancją a to mysle ze też ma zanczenie. A co do innych miejsc kupna to mozesz walić też na allegro do sprawdzonych sprzedawców, licz sie jeszcze z tym ze musisz dokupić kartę pamieci, akumulatorki, ładowarke itd

Atrax Robustus
    Guest

A75 powiadasz? W sumie czemu nie? Maly, poreczny, dosc ludzka rozdzielczosc i ok zoom optyczny. No i cena nie za wysoka (okolo 800 zl).
    Wlasnie mniej wiecej aparacikow w tym stylu szukam.

wiesz na allegro mozesz kupic duzo taniej

np tu nie chce robić reklamy ale kupowałem u tego goscia i jest to solidny sprzedawca
    cały zestaw A85 czyli:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41719109

a jak cos z małych poręcznych to: coś z Casio Exilim lub Minolta XG, ale minusem według mnie jest to ze te aparaciki mają własne akumulatorki litowo-jonowe

bardzo polecam aparaty z serii PENTAX Optio S. Ja mam S40 a jest juz S50 bardzo male ladne aluminiowe cyfrowki, na 2 baterie wielkosci pudelka od kasety magnetofonowej. Tu troche o niej http://www.balta.pl/foto/opis.php3?ID=11354

GORACO POLECAM!

do tych około 800 zł dodaj akumulatorki(najlepiej dwa zestawy), ładowarkę i kartę pamięci. cena wtedy wzrośnie do około 1100 - 1200 zł ;]

proponuje Canona A80 ! ! ! swietna jakosc za ta cene!
    a i minolta Z ktoras nie jest najgorsza ale to juz zupelnie co innego..
    polecam Canona ! !

z mojego doswiadczenia pentax to prawie jak kodak :P

Ja kupilem niedawno Olympusa C 765, a tak do 1000 zl moze kupisz tego model niższego C 760, ma zoom optyczny 10X i zdjecia ladne robi, przynajmniej najlepsze mi wychodza zdjecia pająków :P Zreszta duzo zalezy od twoich umiejetności przy robieniu zdjęć.Aparat kupisz juz z ladowarka i akumulatorkiem, pozostajke tylko dokupic karte bo w zestawie jest 16 MB, a to zdecydowanie za mało.
    Powodzenia w dokonywaniu wyboru

Uprawnienia umieszczania postów