-
Kolczykowanie
Hejka.
Mam pytanie o wasze doswiadczenia zwiazane z kolczykowaniem. Sam chciałbym zrobić sobie kolczyk w języku i można powiedziec ze nie mam prawie zadnych przeszkod poza.. rodzicami:/ Moze ktos zna jakis sposob zeby przekonac "starych" zeby moc sobie zrobic kolczyk? Ja probowalem im mowic ze jezeli nie w jezyku to sobie w nosie zrobie Niestety nie dalo to nic.. Aha. Postawienie przed faktem dokonanym nic nie da :/ Predzej bede musial nowego lokum poszukac niz postawic ich przed faktem dokonanym. Kurcze. A ktos z was ma kolczyk w jezorze? Jak wrazenia? To prawda ze przy zbyt duzej sztandze sie zeby psuja (odpada szkliwo)? Slyszalem ze sa tez specjalne sztangi z jakiegos tam materialu który nie obija szkliwa. No i slyszalem ze sa różne fajne zakonczenia tych sztang, takie kulki swiecace itd. Prosze podzielcie sie doswiadczeniami i moze podsuncie jakis sposob zeby przekonac "starych" :/
Pozdrowienia
-
Re: Kolczykowanie
Aha i moze ktos wie gdzie jest jakis dobry gabinet zajmujacy sie tego typu piersingiem w Rzeszowie??
-
jeden z moich kolczyków znajduje się w jezyku,
nie słuchaj żadnych historii na temat tego czy boli,co się później z tym dzieje, że się zeby psują itp, bo to wszystko bujdy
tak jak mnie wczoraj nastraszyli wszyscy przed pójsciem do studia tatoo, z tego co słyszałam od "znajomych" to miał się tam dziać ze mną istny horror, a było caaałkiem lajtowo
nie przekonasz się jak jest póki sam nie doświadczysz, generalnie zakładają ci na początek dłuższą sztange, bo wiadomo, język puchnie, później w miarę upływu czasu zmieniasz sobie na krótsze.. oczywiście z kosztami się musisz liczyć, bo każdy krótszy kolczyk musisz sobie kupić sam
zęby się nie psuja, nie ma opcji, no chyba że będziesz chodził ze sztanga długości 20mm to może wtedy.. nie wiem
a co ko końcówek to oczywiście istnieją takie z bajerami kupuje się je w sklepach internetowych typu www.wildcat.pl czy www.kolczyki.pl jest tam większy wybór niż w studio i są najczęsciej ok trzech razy tańsze
a co do rodziców, musisz sam się zastanowić jak ich przekonać, bo to Ty znasz ich najlepiej, podpowiem ci tylko, że kolczyk w tym mijescu da radę z łatwością ukryć
-
-
-
hmmm ale widze ze nie masz 18 lat
trudno
-
oj wciągająca jak nie wiem
-
Meg11 mam do ciebie pytanie jaki tatuaż i jesli mozna wiedziec gdzie sobie robiłas?
Moja koleżanka zrobiła sobie w jęzorze i jej starzy nic o tym nie wiedzieli ale po tygodniu im powiedziała:]
-
-
imo kolczyk w brwi wygląda naprawdę fajnie (najlepiej z większości miejsc niekonwencjonalnych ) A w języku ma moja siostrzyczka i tego naprawde nie widac tak bardzo - staruszkowie zoorientowali się dopiero po paru dniach ;]
Uprawnienia umieszczania postów