Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Kolczykowanie

Mieszany widok

Kolczykowanie

Hejka.

Mam pytanie o wasze doswiadczenia zwiazane z kolczykowaniem. Sam chciałbym zrobić sobie kolczyk w języku i można powiedziec ze nie mam prawie zadnych przeszkod poza.. rodzicami:/ Moze ktos zna jakis sposob zeby przekonac "starych" zeby moc sobie zrobic kolczyk? Ja probowalem im mowic ze jezeli nie w jezyku to sobie w nosie zrobie Niestety nie dalo to nic.. Aha. Postawienie przed faktem dokonanym nic nie da :/ Predzej bede musial nowego lokum poszukac niz postawic ich przed faktem dokonanym. Kurcze. A ktos z was ma kolczyk w jezorze? Jak wrazenia? To prawda ze przy zbyt duzej sztandze sie zeby psuja (odpada szkliwo)? Slyszalem ze sa tez specjalne sztangi z jakiegos tam materialu który nie obija szkliwa. No i slyszalem ze sa różne fajne zakonczenia tych sztang, takie kulki swiecace itd. Prosze podzielcie sie doswiadczeniami i moze podsuncie jakis sposob zeby przekonac "starych" :/

Pozdrowienia

Re: Kolczykowanie

Aha i moze ktos wie gdzie jest jakis dobry gabinet zajmujacy sie tego typu piersingiem w Rzeszowie??

jeden z moich kolczyków znajduje się w jezyku,
    nie słuchaj żadnych historii na temat tego czy boli,co się później z tym dzieje, że się zeby psują itp, bo to wszystko bujdy

tak jak mnie wczoraj nastraszyli wszyscy przed pójsciem do studia tatoo, z tego co słyszałam od "znajomych" to miał się tam dziać ze mną istny horror, a było caaałkiem lajtowo

nie przekonasz się jak jest póki sam nie doświadczysz, generalnie zakładają ci na początek dłuższą sztange, bo wiadomo, język puchnie, później w miarę upływu czasu zmieniasz sobie na krótsze.. oczywiście z kosztami się musisz liczyć, bo każdy krótszy kolczyk musisz sobie kupić sam

zęby się nie psuja, nie ma opcji, no chyba że będziesz chodził ze sztanga długości 20mm to może wtedy.. nie wiem

a co ko końcówek to oczywiście istnieją takie z bajerami kupuje się je w sklepach internetowych typu www.wildcat.pl czy www.kolczyki.pl jest tam większy wybór niż w studio i są najczęsciej ok trzech razy tańsze

a co do rodziców, musisz sam się zastanowić jak ich przekonać, bo to Ty znasz ich najlepiej, podpowiem ci tylko, że kolczyk w tym mijescu da radę z łatwością ukryć

ironkapela
    Guest

Wiekszosc rzeczy napisala Ci meg11 Ja mam kolczyk w jezyku, to ze boli przy przekluwaniu to jedna wielka sciema. Gdy Ci koles przebija jezyk to masz ucczucie jakbys sie ugryzl. Montuje Ci dluzsza sztange. Jezyk Ci puchnie (ja mialem spuchenity przez 1 dzien), z reguly wtedy nie mozesz nic jesc. Za ok miesiac idziesz i wymieniasz sobie na krotsza sztange. Co do obijania sie szkliwa to calkiem mozliwe poniewaz jak za duzo gadasz (szczegolnie na fazie) to obijasz kolczykiem o zeby. Ja mam kolczyk ok roku i nie zauwazylem zadnych negatywnych tego skutkow. A tak pozatym laski leca na kolesi z kolczykami w jezyku Mam zwykla sztange srebrna, ale musze sie rozejrzec za czyms fajniejszym. A jak masz problem ze starymi to zrob tak jak ja. apytalem sie czy moge, powiedzieli ze nie. To wyszedlem z domu i wrocilem z kolczykiem Pozdro

hej !
    ja sie przebijam wciagajaca sprawa )
    widze ze jestes tez z Rzeszowa mam juz pewne doswiadczecie w przebijaniu (przebijalem jezyki , brwi , nos/platek , nos/przegrode no i oczywiscie uszy - sterylnosc 100% ) jakbys chcial moge ci przebic

Pozdrawiam ! Kuba

hmmm ale widze ze nie masz 18 lat
    trudno

oj wciągająca jak nie wiem

Meg11 mam do ciebie pytanie jaki tatuaż i jesli mozna wiedziec gdzie sobie robiłas?

Moja koleżanka zrobiła sobie w jęzorze i jej starzy nic o tym nie wiedzieli ale po tygodniu im powiedziała:]

cyclosternum
    Guest

Pioprek nie uwarzam tak

imo kolczyk w brwi wygląda naprawdę fajnie (najlepiej z większości miejsc niekonwencjonalnych ) A w języku ma moja siostrzyczka i tego naprawde nie widac tak bardzo - staruszkowie zoorientowali się dopiero po paru dniach ;]

Uprawnienia umieszczania postów