-
Stratovarius & Sonata Arctica
Zaczalem sluchac zespolow wymienionych w temacie i chcialbym sie dowiedziec jakie sa jeszcze zespoly ktore maja podobne brzmienie. Z gory dziekuje za pomoc :-D
-
Re: Stratovarius & Sonata Arctica
Wydaje mi się, że do Stratovariusa podobny jest trochę Manowar, niektóre kawałki mają nawet fajn
-
Iced Earth
Rhapsody
Manowar tez :]
Blind Guardian
Hammerfall
Nie jestem az tak wielkim fanem takiej muzyki, ale Rhapsody i Hammerfall sa swietne.
Polecam
-
Proponuje jeszcze Rhapsody,Helloween,Iced Earth,Gamma Ray,Saxon i w ogole wszycho z polki Heavy,Power,Speed metal.Nie lubie takiego szufladkowania :/ Jak dla mnie wszystko co ma wysoki wokal to Heavy :]
-
Dla mnie tak samo. Wiele osob sie bulwersuje, ale na tej polce trzymam tez i Iron Maiden.
-
Atrax przeciez oni to prekursorzy Heavy wiec czemu sie bulwersuja ??!!
-
No wlasnie w tym rzecz, ze nie wiem
Niektorzy z tych osob, to najchetniej by chcieli, zeby Iron Maiden stal sie odrebnym gatunkiem, mimo, ze typ wokalu nie odbiega jak dla mnie od w/w zespolow i wszystkie je tak samo traktuje - jako heavy metal bez podzialu na power itd.
-
Kurcze, slucham sobie tak tego Hammerfalla i przyznam, ze naprawde mnie sie to podoba :>. Mysle, ze warte przesluchania.
-
Heheh to moze niech kazdy zespol ma swoj gatunek Pierwszy raz slysze taka bzdure,ale jak widac sa ludzie i taborety,a najgorzej byc klamka.W sumie co sie dziwic skoro Linkin parki,Slipknoty czy Korny podciaga sie pod metal...
-
Gdzies juz slyszalem, ze Bon Jovi to jakis Hair Metal, czy cos w tym stylu ^^
Uprawnienia umieszczania postów