Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Stratovarius & Sonata Arctica

Mieszany widok

baryla
    Guest

Stratovarius & Sonata Arctica

Zaczalem sluchac zespolow wymienionych w temacie i chcialbym sie dowiedziec jakie sa jeszcze zespoly ktore maja podobne brzmienie. Z gory dziekuje za pomoc :-D

Re: Stratovarius & Sonata Arctica

Wydaje mi się, że do Stratovariusa podobny jest trochę Manowar, niektóre kawałki mają nawet fajn

Atrax Robustus
    Guest

Iced Earth
    Rhapsody
    Manowar tez :]
    Blind Guardian
    Hammerfall

Nie jestem az tak wielkim fanem takiej muzyki, ale Rhapsody i Hammerfall sa swietne.
    Polecam

Samael_
    Guest

Proponuje jeszcze Rhapsody,Helloween,Iced Earth,Gamma Ray,Saxon i w ogole wszycho z polki Heavy,Power,Speed metal.Nie lubie takiego szufladkowania :/ Jak dla mnie wszystko co ma wysoki wokal to Heavy :]

Atrax Robustus
    Guest

Dla mnie tak samo. Wiele osob sie bulwersuje, ale na tej polce trzymam tez i Iron Maiden.

Samael_
    Guest

Atrax przeciez oni to prekursorzy Heavy wiec czemu sie bulwersuja ??!!

Atrax Robustus
    Guest

No wlasnie w tym rzecz, ze nie wiem
    Niektorzy z tych osob, to najchetniej by chcieli, zeby Iron Maiden stal sie odrebnym gatunkiem, mimo, ze typ wokalu nie odbiega jak dla mnie od w/w zespolow i wszystkie je tak samo traktuje - jako heavy metal bez podzialu na power itd.

Atrax Robustus
    Guest

Kurcze, slucham sobie tak tego Hammerfalla i przyznam, ze naprawde mnie sie to podoba :>. Mysle, ze warte przesluchania.

Samael_
    Guest

Heheh to moze niech kazdy zespol ma swoj gatunek Pierwszy raz slysze taka bzdure,ale jak widac sa ludzie i taborety,a najgorzej byc klamka.W sumie co sie dziwic skoro Linkin parki,Slipknoty czy Korny podciaga sie pod metal...

Atrax Robustus
    Guest

Gdzies juz slyszalem, ze Bon Jovi to jakis Hair Metal, czy cos w tym stylu ^^

Uprawnienia umieszczania postów