-
Re: Policjanci zastrzelili psa na smyczy....
Bez przesady. Sam jestem milosnikiem psów ale nie mozna zaraz robic takiej nagonki na policje. Rozumiem ze nie powinni strzelac do psa, tu macie racje mozna to bylo zalatwic inaczej. Ale gdyby policjanic nic nie zrobili, to teraz czytalibysmy pewnie artykul o psie ktory pod opieka swojego "wstawionego" pana zagryzl czlowieka, bo przeciez nie raz sie to juz zdarzalo. Kij ma zawsze dwa konce, a prawda lezy po srodku.
-
Powiem tak: Jak facet faktycznie był pijany i był dresem to powinni jego zabić, a nie biednego psa.
A jak facet nie był pijany i nie szczuł ludzi psem i wogóle pies się nie zachowywał agresynie to faktycznie źle postąpili. Ale całe te ziomalskie hasło HWDP (specjalnie napisałem z błędem, bo właśnie tak zwykle jest ono zapisane na czapkach, kurtkach, bluzach, podkoszulkach, szalikach...) jest po prostu głupie! Moim zdaniem policja powinna być właśnie bardziej rygorystyczna, bo ile dresów czy innych ch...w którzy pobili czy okradli takich jak ja chodzi bezkarnie po ulicy! (nie jestem wysoki, nie jestem za bardzo silny, a zawsze nosze komórke i portfel przy sobie, tak więc jestem łatwym łupem).
-
Sasquacz napisał(a):
>> Zresztą znowu zaczyna się nagonka na policję, tak samo jak po
> łódzkich juwenaliach - zupełnie bezpodstawnie!
Hmmm czyli uwazasz,ze nieodroznienie kul gumowych od ostrych to male przeoczenie ??!!!Biedne policjanty caly narod sie uwiesil i robi na nich nagonke :> Jak dla mnie byl to kardynalny blad i ludzie wlacznie z tymi ktorzy strzelali powinni siedziec !!! Zginelo 2 mlodych ludzi,a ty piszesz o bezpodstawnej nagonce ??!! Ciekawi mnie czy tak samo bys pisal gdyby jednym z tej dwojki byl ktos Ci bliski - kolega,przyjaciel,brat kuzyn itp.Wybacz ale chyba kazdy z nich ladujac magazynek powinien sprawdzic co laduje- nie uwazasz !!?? Poza tym sprawa w Poznaniu gdzie jeden chlopak nie zyje,a drugi jest kaleka do konca zycia - jak sam widzisz juwenalia w Łodzi nie sa jedynym dowodem ,ze w naszej policji jest gro ludzi nieodpowiedzialnych.Nikt na nikogo nie robilby nagonki bezpodstawnie a w tych trzech sprawach wina jest ewidentnie po stronie strozow prawa. W tej sprawie to oni sa "prawem" i dlatego wykreca sie sianiem i glupimi historyjkami dla naiwnych.Znajac zycie sami pewnie nie wiedzieli kogo szukaja i trafilo sie na pierwszego lepszego z psem.
-
przestań z tymi dresiarzami TylerPL .Sam chodze w luźnych dresach u nie robie zadym. Co ty sądzisz że człowieka ocenia sie po ubiorze i to ubior decyduje o zyciu i smierci.
-
Dobra, wiesz dobrze o jakich dresiarzy mi chodzi. Jak nic złego nie robisz, nigodo nie kroisz, nie krzyczysz w autobusie: " LEGIA PANY, WISŁA SK........NY!" to nie musisz się uważać za dresa! ( i przez to czuć urażony moją wypowidzią)
-
TylerPL bez przesady, sam nie nawidzę dresów i tępiłbym ich do upadłego, ale takie rozwiązanie o jakim na początku wspomniałeś nic nie da.
WeNsU - bycie dresem to nie ubiór tylko filozofia bycia(... a może bicia...) i nie trzeba mieć dresu, żeby być dresem jak i nie każdy w dresie robi zadymy.
-
ja tam do policji nic nie mam ;] Kiedys mnie złapali jak wracalem z urodzin (urodzin :P) z kumplem. to policjant powiedzial ze jak nie chce miec problemow to mam mu jutro pod komisariat przyniesc 2 piwka hehah w porzadku nie ktorzy sa
-
Hm... czesc z was jest nie delikatnie mowiac pusta... Jak mozecie ( nie wszyscy oczywiscie) mowic o czyms, czego nie byliscie swiadkami ? Moze tamci swiadkowie stali sobie 200m dalej i duzo widzieli. Co prawda nie wszyscy policjanci w Polsce sa uczciwi, ale czy wy zawsze jestesci uczciwi i tacy sprawiedliwi ? Nie usprawiedliwiam tych, ktorzy sa strozami prawa z zawodu, a z wykonywanych czynnosci osobami lamiacymi prawo. Napisali, ze ten pies to krzyzowka pit bulla i amstaffa. Nie ma co ukrywac, obie rasy sa na prawde grozne, jesli sa wychowywane przez nieodpowiedzianych ludzi. A skoro ktos sobie pozwala na spacerek z pieskiem majac 2 promile alkoholu we krwi to odpowiedzialny nie jest. Inna sprawa jest to, co oni uznaja za spokojne zachowywanie sie? Dla jednej osoby moze to byc szczekanie, bo jak to pies, ktory nie szczeka na ludzi?? Dla innych jest to nie zaczepianie ludzi. Jesli jest prawda to, ze wlasciciel poluzowal smycz to ciekawi mnie co mogl zrobic pozniej? W obronie przed zalozeniem kajdanek? Inna sprawa jest to, ze pies nie mial kaganca, a ma obowiazek niezaleznie od rasy. Oczywiscie, szkoda psa, niemniej jednak wina mozna obarczyc wlasciciela. Jesli by nie nie wytresowal sobie psa tak jak to zrobil, to policjanci by mu jedynie wlepili mandat. Poza tym tacy ludzi nie powinni w ogole posiadac jakichkolwiek zwierzat. A teraz pytanie do wszstkich hwdp fanow. Zalozmy, ze was pobito, skradziono wam cos. Co byscie zrobili ? Pewnie, zeby sie nie zblaznic na forum, byscie zebrali kolegow i zrobili komus wjazd na chate
-
A tak na moj gust to hwdp-owcy powinniscie sie leczyc... szkoda ze oprocz obelzywycg tekstow nie potraficie uzasadnic swojej postawy,kiepsko to o was swiadczy. A teraz o calej sytuacji: wydaje mi sie ze policja nie powinna strzelac do psa,przeciez sa inne sposoby do obezwladnienia wlasciciela i zabrania psa. I zgodze sie ze zachowanie zwierzecia zalezy od wychowania i pies sam w sobie nie jest zly ale staje sie agresywny na wskutek nieodpowiedniego opiekowania. Winny byl spity koles a pies...nie.Jednak uwazam ze takie nagonki na policje to bzdura. Mam znajomego policjanta i wlasnie...to tylko czlowiek-z racji czego musi odpowiadac za swoje czyny ale nie jest nieomylny. To że wykonuja taka prace-trudno, no i nie uogolniajmy...nie kazdy jest zly!
-
Aż się zdziwiłem, gdy wszedłem na Twój profil i zobaczyłem, że masz 16 lat i napisałeś konkretną wypowiedź - nie to co większość Twoich rówieśników... Brawo!
>A teraz pytanie do wszstkich hwdp fanow. Zalozmy, ze was pobito, skradziono wam >cos. Co byscie zrobili ?
Wiadomo co zrobiliby. Hasło HWDP przestałoby obowiązywać.
Co do pisowni HWDP/CHWDP - obie wersje są poprawne.
Uprawnienia umieszczania postów