Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Lista Wildsteina

TylerPL
    Guest

Lista Wildsteina

Po pierwsze: czy ktoś to znalazł w necie? Mnie się do tej pory nie udało.
    Po drugie: co są dzicie o tej całes prawie? Oto moje zdanie:

Wildstein nie wiedział nawet jaką aferę wywoła tą KRADZIEŻĄ! Powinna się nim zająć prokuratura. Ile ludzi teraz jest pokrzywdzonych! Ktoś był za komuny wielkim działaczem solidarności i to że interesowało się nim SB to przez to teraz jest na liście i będzie podejrzewany przez swoje środowisko. Ten facet powinien za to siedzieć! Oby jutrzejsze kolegium IPN podjęło surową decyzję w tej sprawie. I prof. Leon Kieres - prezes IPNu wypowiedział się w tej sprawie bardzo łagodnie. Ja na jego miejscu bym to nie owijał w bawełnę!

Pawloosh
    Guest

Re: Lista Wildsteina

To kiedy Twoim zdaniem powinna rozpoczac sie dekomunizacja (bo moim skromnym zdaniem zenujace jest, ze nikt sie jeszcze z czerwoncami nie rozliczyl)? Tak, na pewno wiele- moze nawet bardzo wiele- osob w jakis sposob ucierpi, lecz jak rzecze rosyjskie przyslowie: no pains, no gains!

PS: pytanie z innej beczki: czy czytasz "Wyborczą", zwaną też inaczej "Wybiórczą"? Bo coś mi się zdaje, że tak...

Cała inteligencja byla na indeksie SB. Kazdy ma prawo do wglądu i ujawnienia swojej teczki, w czym więc problem? Że nagle okaże się, że połowa opozycji działała na dwa fronty? Że koledzy kapowali na kolegów? Po tym, jak zachowują się na scenie politycznej ludzie wywodzący się ze środowisk solidarnościowych, wcale bym sie nie zdziwił, zwłaszcza, ze nagle od strony lewackiej prasy pseudoopozycyjnej podniósł się hałas jakby było o co... Jeśli ktoś ma czyste sumienie to chyba nie powinien obawiac się ujawnienia swoich teczek. Ma do tego prawo... Może sie bronić przed zarzutami. I nikogo sytuacja nie zmuszała do bycia agentem, zawsze była wobec tego alternatywa (nawet jesli wiązała się z olbrzymimi wyrzeczeniami). To kolejny mit, tak samo jak to, ze wszyscy musieli byc czlonkami PZPR'u, ZSMP i innych organizacji 'demokracji ludowej'.

Sam Wildstein nie twierdził, że jest to lista agentów, tylko, że jest to lista, która opracowało SB i jako taką ją rozpowszechniał... O ile mi wiadomo, to informacje te są jawne... Jak można kogoś pociągac do odpowiedzialności karnej za ujawnienie jawnych informacji? To paranoja, trącąca nawykami myślowymi rodem z PRL. Etyka dziennikarska? po tym jak zachowywał się samozwańczy autorytet moralny, redaktor naczelny Wyborczej trudno mówić o etyce zawodowej środowiska dziennikarskiego - a to chyba właśnie GW zaczęła najbardziej najeżdzać na Wildsteina...

Że Wildstein zrobił z tego prowokację? Zrobił i co z tego... Nie on pierwszy i nie ostatni z dziennikarzy... Może i dobrze... Szesnasty rok paprzemy sie w gównie po komunie i aferach, dlatego, że rząd Mazowieckiego nie zdecydował się na radykalne kroki zwiazane z dekomunizacją... Wszystko u nas odbywa się poniewczasie i od d.py strony, powinniśmy się o tego przyzwyczaić...

A poza tym TylerPL dziecko drogie, wypowiadasz się tak kategorycznie, jakbyś zył w tamtych czasach.

TylerPL
    Guest

Ja nie żyłem, ale moi rodzice już tak. Już czytałem, że ludzie np. szukają na liście nazwisk swoich szefów, aby ich obalić. Nawet jeśli on nie był TW to udowodnienie tego zajmie pare miesięcy, a w świat pójdzie podejrzenie na niego! I to na pewno nie jest odosobniony przypadek! I nawywanie tego całego burdelu "dekomunizacją" jest po prostu śmieszny!

ja widze proste wyjscie z tego problemu tą liste zostawic w spokoju a niech wlasciwe urzady pokaza ludzia dokumenty gdzie sa pracownicy SB itd.

Ludzie zawsze byli i będa głupi...

mantid o kim ty mowisz w swoim poscie wyzej ?

<a href=http://www.underground.pl/lista/>Lista Wildsteina</a>

djtommi
    Guest

moja babcia i dziadek sa na tej liscie fajne jaja

Uprawnienia umieszczania postów