-
-
Re: Schemat mojego terrarium
wyglada super nieznam sie na terra dla wezy... ale wydaje sie elegancko rozplanowane... i to jest najwazniejszcze szczegolowe plany.... a co do szyby to 5 mm ja mam 3 mm i jest wszystko ok... tylko oczywiscie msze miec zwiekszona ostroznosc niz gdybym mial 5 mm
-
Napewno bedzie niesamowite, zamesc fotke jak bedzie gotowe. Ja moge zapomniec o tak duzym terra w moim małym meszkanku.
-
Re: Schemat mojego terrarium (wentylacja)
Zapomnialem narysowac jeszcze jak chce zrobic wentylacje
Otóz tak jak widac ponizej... Na czerwono zaznaczylem miejsce gdzie beda zrobione otwory wentylacyjne. Do tego uzyje plyty perfomowanej (chyba dobrze napisalem... :P) o szerokości 10cm. Tylko doradzcie mi jeszcze czy z przodu zrobic 2 otwory tak jak jest na rysunku, czy jeden? Jak jeden to ktory lepiej by pasował? Górny czy dolny?
-
ja bym zrobil sufit - przod, a jak juz chcesz z boku to jedna na dole z przodu a druga z boku na gorze
-
Niestety od góry nie moge zrobić poniewaz tak jak naisałem wczesniej bedzie tam stało drugie takie terrarium... Tak wiec do wykorzystania na wentylacje mam tylko te dwie sciany...
-
-
I to jest naciekawsze :P Bo projekt robilem w Paint'cie :P Nastepne projekty beda bardziej dokladne bo bede je robil w Corelu.
-
W paintcie? Nie chce mi sie wierzyc... Jak zrobiles npwentylacje? Srzalki chyba musiales rysowac recznie...
-
Projekt stanowi zapowiedź fajnego terrarium, tak mi się przynajmniej wydaje. Wprawdzie nie znam się na wężach (mam legwana), ale moim zdaniem moc żarówek możesz dopasować doświadczalnie - w zależności od tego, jaka temperatura będzie panowała w terra. A tak w ogóle, to co to jest to urządzenie "Fogger"? Jakiś rodzaj nawilżacza? Łączę pozdrowienia. Izabela
Uprawnienia umieszczania postów