-
Re: "Kod Leonarda da Vinci"
"Anioły i demony", mimo że to wcześniejsza książka Browna niż "Kod.." już mnie nudziła - ten same schematy, a historie coraz bardziej tak nieprawdopodobne, że zamiast zadziwiać mnie śmieszyły....
A co do ekranizacji...przedsmak możecie sobie zobaczyć w tej raczej miernej "podróbie" "KLdV" i Indiany Jonesa "Skarb narodów" z Cage'em...
A ostatnio przeczytałam naraz "Wielka przygoda archeologów" A.Warszawskiego, "Zaginione cywilizacje" Kondratowa, "Myśl Leonarda daVinci" C.Luporini, "O rodzeniu się zwierząt" Arystotelesa, "Mstrza i Małgorzatę" Bułhakowa, "Leksykon gadów i płazów" i życiorys Dali'ego Chwilowo czytam tablice historyczne, "1001 filmów, które musisz zobaczyć" oraz gorączkowo poszukuję s-f "Gra Endera" Orsona Scotta Carda - jest mi to szalenie potrzebne do pracy maturalnej, a książkę chyba już wycofali z druku bo NIGDZIE nie mogę jej dostać Nawet w antykwariatach lipa...
-
Ja wczoraj przeczytałem 200 stron a dzisiaj mam zamiar ja skończyć:] Aniołów i demonów nie czytałem ale mam zamiar. Ja na początku tez myslałem ze to jest prawda ale kiedy przycztałem pewien artykuł to stwierdziłem ze to jednak nie prawda. A podobno Dan Brown popełnił duzo nieywbaczalnych błedów w opisie Paryża. Ja teraz powinienem czytac lekture "Pan Tadeusz" ale jakos mnie nie ciagnie do czytannia pana tadzia.
-
Podzielam zdanie Double i dodam,że "Święty Graal, Święta Krew" "profesjonalnie"traktuje temat.
-
Mistrz i Malgoska to juz klasa sama w sobie.Nalezy do jednych z najlepszych jakie czytalem.Ten kot Behemot
-
dzisiaj widziałem ksiazke własnie która opsuje Kod i popełnione w nim gafy , miedzy innymi wiele sytuacji jak np uciekali z luwru niemoze miec miejsca bo tak jak to opisuje Brown jedżic nie mozna ze względu na ulice jednokierunkowe , nakazy itp. pisało ze fache zeby przebiedz do kibla z wielkiej galeri tak jak jest to opisane musiałby biec kilkaset kilometrów na godzine. ALE wydaje mi sie ze takie szczegóły musiały byc wytknięte przez tych którym ta ksiązka niepasuje... mi sie podoba i gówno mnnie obchodzi ile km jest oddalona ambasada amerykańśka od luwru i ile km ma wileka galeria bo gdybym to chciał wiedziec to bym sobie kupił przewodnik a nie ksiazke Browna
-
Czytalem i bardzo mi sie podobala Teraz dorwalem jakas ksiazke Dana Burstena traktującą o "Kodzie Leonarda da Vinci", i czuje ze zaglebie sie w tematyke Swietego Graala
-
Anioly i Demony jest wczesniejsza książką. Jest naprawdę przepięknie napisana. Absolutnie nie zgodzę się z opinią Iskry odnośnie grafomanii Browna.
I tak jak Obcy mowi, jak bym chciala konkretnych faktow odnosnie Watykanu, czy Paryza to bym sobie przewodniki kupila.
Kod dopiero zaczelam czytac i mam czas na czytanie tylko w pociagu, ale tez bardzo mi sie podoba.
-
Zaczalem czytac wczoraj, wciagajace...
Uprawnienia umieszczania postów