-
"Kod Leonarda da Vinci"
Czytał ktos tą ksiązke? I co o niej sadzicie. Ja jestem osobiscie na 290 stronie a ksiazka mi sie strasznie podoba. I jakie ksiazki ostatnio czytaliscie i które wam sie podobały?
-
Re: "Kod Leonarda da Vinci"
Czytalem ,jest swietna :]. Przez chwile nawet wierzylem ze to co w niej jest napisane to prawda...
-
przeczytałem bardzo ciekawa i interesującą ksiażka , ciezko sie oderwać jak sie zacznie czytać :P i chyba własnie o to chodzi ;] . Czytał ktoś moze cyfrowa twierdzie bądż anioły i demony , słyszałem ze te drugie jest nawet lepsze niz kod , ja niestety jeszcze nie ale w tym tygodniu postaram sie zacząc , W kodzie leonarada da vinci troche mnie rozczarował koniec.. inaczej to sobie wyobrażałem. Ale ogólnie super ksiazka i czekam z nieciarpliwoscia na kontunuacje ;]
-
Niestety "Kodu..." nie czytałem. Może uda mi się kiedyś dorwać.
Z ciekawych tytułów, polecam "Sprawę honoru". Ciekawe i dość świeże, zwłaszcza dla ludzi na zachodzie, spojrzenie na współczesną historię Polski. Miejscami trąci tendencyjnością, ale generalnie czyta się bardzo dobrze.
Dla wielbicieli II Wojny Światowej. Polecam.
-
Ta książka to taka nieudolna proba zaszokowania dawno istniejaca hipoteza... Tak ja odbieram. Sensacyjne czytadło, które trafiło w koniunkture mistyczną.
Tematyka Marii Magdaleny jako Świętego Naczynia była już poruszona m.in. w :
- Święty Graal, Święta Krew - Baigent'a i Leigh
Troche ociera sie pomysłem tajemnego spisku historycznego - Wahadło Foucoulta - Umberto Eco (jedna z lepszych książek jakie czytałam, nie ma nawet porównania z Kodem - przy Eco Dan Brown to nie pisarz a grafoman ;> )
-
czytałem ją chyba z rok temu ksiązka wspaniała, dzisiaj wracałem z katowic i koleżnaka ją zabrała na droge, też mówi że książka dobra :]
-
-
Czytałem wszystkie książki Browna. Osobiście uważam iż Anioły i Demony jest lepsze niż Kod L D V. Jeśli chcecie dowiedziec sie o organizacjach Opus dei itp polecam pozycje Davida Morrella "Bractwo kamienia" "bractwo nocy i mgły" "bractwo róży".
-
Theraphos napisał(a):
> jakie ksiazki ostatnio czytaliscie i które wam sie podobały?
>
Wlasnie czytam "Bastion" Kinga Taka mala encyklopedia - 1200 stron,a ja jestem na 300 :].Jak skoncze to zabieram sie za "Dracule" - B. Stokera...Chodzilem za nia 2 lata :]
-
Kod czytałem (a w sumie pochłonolem w weekend), podobał mi sie, teraz może zabiore sie za Anioły i Demony. Słyszeliscie jakies wiesci o ekranizacji KLdV ??
Uprawnienia umieszczania postów