Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: "Kod Leonarda da Vinci"

Mieszany widok

"Kod Leonarda da Vinci"

Czytał ktos tą ksiązke? I co o niej sadzicie. Ja jestem osobiscie na 290 stronie a ksiazka mi sie strasznie podoba. I jakie ksiazki ostatnio czytaliscie i które wam sie podobały?

Re: "Kod Leonarda da Vinci"

Czytalem ,jest swietna :]. Przez chwile nawet wierzylem ze to co w niej jest napisane to prawda...

przeczytałem bardzo ciekawa i interesującą ksiażka , ciezko sie oderwać jak sie zacznie czytać :P i chyba własnie o to chodzi ;] . Czytał ktoś moze cyfrowa twierdzie bądż anioły i demony , słyszałem ze te drugie jest nawet lepsze niz kod , ja niestety jeszcze nie ale w tym tygodniu postaram sie zacząc , W kodzie leonarada da vinci troche mnie rozczarował koniec.. inaczej to sobie wyobrażałem. Ale ogólnie super ksiazka i czekam z nieciarpliwoscia na kontunuacje ;]

Dark Raptor
    Guest

Niestety "Kodu..." nie czytałem. Może uda mi się kiedyś dorwać.

Z ciekawych tytułów, polecam "Sprawę honoru". Ciekawe i dość świeże, zwłaszcza dla ludzi na zachodzie, spojrzenie na współczesną historię Polski. Miejscami trąci tendencyjnością, ale generalnie czyta się bardzo dobrze.
    Dla wielbicieli II Wojny Światowej. Polecam.

Ta książka to taka nieudolna proba zaszokowania dawno istniejaca hipoteza... Tak ja odbieram. Sensacyjne czytadło, które trafiło w koniunkture mistyczną.
    Tematyka Marii Magdaleny jako Świętego Naczynia była już poruszona m.in. w :
    - Święty Graal, Święta Krew - Baigent'a i Leigh
    Troche ociera sie pomysłem tajemnego spisku historycznego - Wahadło Foucoulta - Umberto Eco (jedna z lepszych książek jakie czytałam, nie ma nawet porównania z Kodem - przy Eco Dan Brown to nie pisarz a grafoman ;> )

chrzanu
    Guest

czytałem ją chyba z rok temu ksiązka wspaniała, dzisiaj wracałem z katowic i koleżnaka ją zabrała na droge, też mówi że książka dobra :]

Mi się podoba.

Czytałem wszystkie książki Browna. Osobiście uważam iż Anioły i Demony jest lepsze niż Kod L D V. Jeśli chcecie dowiedziec sie o organizacjach Opus dei itp polecam pozycje Davida Morrella "Bractwo kamienia" "bractwo nocy i mgły" "bractwo róży".

Samael_
    Guest

Theraphos napisał(a):

> jakie ksiazki ostatnio czytaliscie i które wam sie podobały?
    >

Wlasnie czytam "Bastion" Kinga Taka mala encyklopedia - 1200 stron,a ja jestem na 300 :].Jak skoncze to zabieram sie za "Dracule" - B. Stokera...Chodzilem za nia 2 lata :]

Kod czytałem (a w sumie pochłonolem w weekend), podobał mi sie, teraz może zabiore sie za Anioły i Demony. Słyszeliscie jakies wiesci o ekranizacji KLdV ??

Uprawnienia umieszczania postów