Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Próbne do liceum...

Mieszany widok

Insebio
    Guest

Próbne do liceum...

Witam pięknie

Jutro pisze próbne testy do liceum z części mat-biol.

Jesli ktoś z was równiez pisze te testy i się przygotowuje to prosze napiście konkretnie z czego...

Sam niewiem od czego zacząć, uczyłem sie wzorów na pola koła,równoległoboków itd...

Chodzi mi o materiałz Matmy,Fizy,Chemi i Bioli...

Bardzo proszę o pomoc

Re: Próbne do liceum...

Powiem tyle, jakas wielka nauka nie ma sensu, wiekszosc testow obecnie jest na myslenie a nie na zakute wzory (wzory najczesciej masz podane w zadaniu, jedyne co to przeksztalcenia). Ja jestem na biol-chem i u mnie bylo tak ze kto chcial to sie dostawal bo na ten profil bylo malo chetnych :] (a liceum nie jest jakies najgorsze)

Insebio
    Guest

Witam pięknie

No ja własnie ide na profil biol-chem do liceum...

insebo ja tesz ide na biologiczno chemiczny jeszcze tylko pół roku :P

Hehe ja już mam ten exam za sobą i jestem na biol-chemie Na egzamin się uczylem jakies 2 godziny na dzien przed i nic mi nie pomogło, były zupelnie inne rzeczy wiec mysle ze jak sie przez te 3 lata systematycznie uczyles to masz looz, teraz juz sie niczego nie nauczysz. ewentualnie pocwicz pisamie wiekszych prac pisemnych bo sie to przyda.

Atrax Robustus
    Guest

Egzamin humanistyczny: nie probuj nawet uczyc sie historii, bo tylko stracisz czas (chyba, ze myslisz nad fakultetem humanistycznym).
    Umiesz pisac wypracowania i umiesz myslec, to tez nie musisz nic robic. Nie umiesz pisac, to i tak juz zbytnio nie nauczysz sie (chociaz kto wie). Nadrobisz sobie egzaminem scislym.
    A ten egzamin scisly byl tez o wiele bardziej na myslenie niz na faktyczna znajomosc tematow i nie zaluje, ze w tym czasie chodzilem na spacery z psem i jezdzilem na rowerze.

Ale jak powiedziano wczesniej - systematyczna nauka wystarczy ...lub w miare systematyczna.
    Pzdr.

TylerPL
    Guest

Ja rozwiązałem jakiś 7-9 testów i się nie uczyłem. I maiłem 39 z HUMANA i 41 z MATBIO. I jestem w mat-fiz-infie. Ale tak myśle z perspektywy czasu, że może biol-chem był by lepszą decyzją... =) Tak więc się nie zakuwajcie specjalnie, bo to nic wam nie da!

Insebio
    Guest

Humanistyczny miałem dzisiaj:P

jak ci dobrze chcialabym juz miec to za soba. ja mam dopiero pod koniec lutego i nie zamierzam sie uczyc. heh co za zbieg okolicznosci ja tez sie wybieram na biol-chem

tez mnie to czeka w tym roku...

Uprawnienia umieszczania postów